AB er videre!

Ordinær spilletid på mere end 90 min., forlængelse på 2×15 min. og straffesparkskonkurrence skulle der til, før pokalkampen på Gladsaxe Stadion var afgjort. AB trak sig sejrrigt ud af kampen og det var en fortjent sejr. AB’s Emiliano Gomez scorede efter 16 min., hvor han med køligt overblik tog et kort træk og skød bolden op i nettaget. Udligningen kom i 77. min. ved et selvmål af Tim Freriks. Forlængelsen gav ingen scoringer og så måtte der straffesparkskonkurrence til. Det var for Vejle Boldklub meget uheldigt, at Indy Groothuizen stod en helt igennem fantastisk straffesparkskonkurrencen, hvor han klarede 2 straffespark og VB sendte et skud over mål. AB brændte også 2 straffespark, men jubelen kunne bryde løs, da Indy reddede VB’s sidste straffespark.

1.048 tilskuere havde fundet vej til Gladsaxe Stadion på en våd og kold aften. Banen var ekstrem blød og svær at spille på. Det lykkedes dog for begge hold at skabe nogle chancer trods de meget vanskelige forhold. AB spillede generelt en rigtig god kamp og kontrollerede spillet i store dele af kampen. AB stod godt organiseret på banen, og kæmpede vel det bedste, de har vist i denne sæson. Fra 2. halvleg presser VB på, men AB står stadig fint på banen. Chancer opstår til begge hold, og det må nævnes, at AB’s forsvar var helt i top.

Efter udligningen til 1-1 lægger VB mere pres på og har flere chancer, hvor afslutningerne enten går over mål, eller hvor AB’s målmand står eksemplarisk. Uafgjort betyder som bekendt straffesparkskonkurrence i en pokalkamp, og det er ikke en disciplin, som AB er så godt kendt med. Der var da også nerver på, men heldigvis endte det godt.

Det var en kæmpe fokuseret og dedikeret indsats fra hele truppen og god styring fra trænerteamet. Igen i dag var der stor opbakning fra AB-fans, som gennem hele kampen bakkede holdet op. Glæden var da også fantastisk, da spillerne løb ud til hegnet, hvor de mest dedikerede fans holder til.

AB er videre i Oddset Pokalen og skal nu spille kvartfinale. Hvem modstanderen er, afgøres meget snart og da det er kvartfinale, så skal det afgøres over to kampe. 1. kamp bliver spillet i perioden 5.-7. december og 2. kamp i perioden 9.-11. december 2023.

 

En glad cheftræner David Roufpanah sagde efter kampen: ”Vi spiller en god kamp. Der er måske 20-25 minutter, hvor vi ikke er aggressive nok. Vi spiller sammen og yder en stor kollektiv indsats. Vi laver en god præstation og i 2. halvleg spiller vi med stor energi. I ekstratiden spiller vi også med stor energi. De unge spillere, der kommer ind, kører også bare på. Vi er med i hele kampen og skaber også gode chancer. Det er fodbold og det er fantastisk, når det lykkedes. Vi skaber en fantastisk aften sammen med tilskuerne. Nu skal vi nyde det i aften og i morgen er der nyt arbejde for os. Så begynder vi at gøre os klar til kampen på lørdag mod Roskilde”.

 

Anfører Daniel A. Pedersen fulgte op med disse ord: ”Det er fantastisk. Det er jo dét pokalkampe kan. Jeg synes, at vi gør det godt og kæmper røven ud af bukserne. Jeg synes, det er fantastisk, at Indy får lov at blive den store helt til sidst. Det under jeg ham virkelig. Fantastisk flot fight af alle og fantastisk stemning på stadion. Det var virkelig en stor aften. Vi er med hele vejen igennem. Jeg synes, at de er farlige på dødbolde og farlige på lidt tilfældigheder. Men vi har også nogle storechancer. Vi kan lukke kampen til 2-0 og vi kan score et minut før tid i forlængelsen, hvor vi rammer stolpen. Jeg synes, at det er fortjent, at vi går videre. Jeg synes også, at vi står rigtig godt på banen og der er nogle gode redninger af spillerne og Indy i målet. Man skal have lidt held for at slå et superligahold. Det var en fantastisk aften”.

Startopstillingen var:

1. Indy Groothuizen

3. Erik Lindell

4. Adrien Koudelka

6. Daniel A. Pedersen

8. Darren Sideol

11. Killian van Mil

22. Tim Freriks

24. Mark Garly Pedersen

28. Emiliano Gomez

29. Ibrahim Doumbia

40. Hørdur Askham

 

Næste kamp bliver spillet på lørdag den 4. november 2023 kl. 19.00 mod FC Roskilde på Gladsaxe Stadion, og du kan købe billetter til kampen lige her.

Udsalg på udvalgte varer
Bliv klædt på til pokalfodbold! Få op til 25% rabat på AB merchandise inden kvartfinalen mod FC Nordsjælland! Udforsk vores…
Gratis pokalkamp for Gladsaxe og...
Når AB den 6. december kl. 18:00 møder FC Nordsjælland i den første kamp af Oddset Pokalens kvartfinale, vil det…
Hjemmebanekampen mod FC Nordsjælland flyttes...
Som meddelt tidligere i dag har Gladsaxe Kommune valgt at lukke Gladsaxe Stadion for i år på grund af en…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.