AB skriver med Ágúst Hlynsson

AB har forstærket offensiven ved at købe den offensive midtbanespiller Ágúst Hlynsson fri fra islandske Breiðablik. Den tidligere islandske U21-landsholdsspiller lavede 5 mål og 1 assist i 32 optrædener for Breiðablik i den hjemlige turnering i 2023 og yderligere 2 mål og 1 assist i 14 optrædener i europæiske kampe. Hlynsson har skrevet under på en kontrakt indtil sommeren 2027.

“Ágúst kommer til os i en afgørende periode i sin karriere, og vi er meget begejstrede over, at han har valgt at arbejde sammen med os og udvikle sig yderligere i AB-familien,” siger cheftræner David Roufpanah.

“Han er en spiller med stor intensitet i sit spil, og han har gode evner med bolden – og så sætter han altid holdet først. På trods af sin unge alder har Hlynsson stor international erfaring fra diverse islandske ungdomslandshold, Champions League og Europa League. Da jeg første gang så ham på Skovdiget, kunne jeg se sulten og ærgerrigheden i hans øjne. Der er ingen tvivl om, at han er en spiller, der kan hjælpe os med at vinde.”

DSC01785

Hlynsson er et talent fra Breiðabliks akademi. Han fik sin seniordebut som 16-årig i maj 2016 imod Kria i den islandske pokalturnering. Samme år blev han den yngste målscorer nogensinde for Breiðablik. Han er også den fjerde yngste spiller til at deltage i en Europa League-kamp. Hlynsson blev i januar 2017 solgt til Norwich, hvor han scorede 3 mål i 12 kampe for Norwich U18. Han skiftede derefter til Brøndby i august 2017, hvor han scorede 6 mål i 28 kampe for Brøndby U19, før han skiftede til Víkingur og senere AC Horsens.

Efter en 3-årig periode med lån til Hafnarfjörður og Valur undervejs blev Hlynsson købt tilbage af sin tidligere klub Breiðablik i februar 2023. I sin karriere hidtil har Hlynsson lavet 19 mål og 17 assists i 95 optrædener i den bedste islandske række. Han har også optrådt i 6 Champions League-kvalifikationskampe, 5 Europa League-kvalifikationskampe og 7 Superliga-kampe.

“Jeg glæder mig utroligt meget til at tage den grønne og hvidstribede trøje over hovedet. Jeg vil gøre alt, hvad det kræver, for at vinde fodboldkampe,” siger Hlynsson.

“Jeg kommer til at give mig 110% for holdet og klubben for at hjælpe den med at indfri dens målsætninger. Jeg glæder mig til at møde mine holdkammerater. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben, og jeg synes, vi har alle forudsætninger til at tage næste skridt op.”

DSC01741

Hlynsson har spillet 11 kampe og lavet 1 mål for det islandske U21-landshold. I alt har Hlynsson scoret 5 mål i 35 kampe for diverse islandske ungdomslandshold.

Første arbejdsdag for Joey Gudjonsson
For næsten to uger siden blev Joey Gudjonsson offentliggjort som ny cheftræner i AB, og i dag havde han første…
3-3 mod tophold
AB Gladsaxe spillede fredag mod FC Roskilde, som bejlede til en oprykningsplads, og 512 tilskuere var mødt frem i det…
Sigter efter 3 point mod...
Det er et tophold, der møder op fredag den 24. maj kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion, når AB Gladsaxe tager…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.