En AB’er på landsholdet: René Henriksen

sh 0019332
Rene Henriksen
30.06.2004

Gennem tiderne har AB haft utallige repræsentanter på diverse landshold, og en af de mest bemærkelsesværdige er en sand AB-legende. René Henriksen.

Henriksen er en ægte AB-dreng helt ind til huden. Han har spillet i AB i størstedelen af sin karriere undtagen en afstikker til Panathinaikos fra 1999-2005. Henriksen har spillet for ungdomsholdene og endda for 2 og 3. senior inden han blev rykket op i 1.holdstruppen. Han fik sit gennembrud sent i 90’erne og var i perioden anfører og kulturbærer for Akademisk Boldklub. Han opnåede 375 kampe for Akademisk Boldklub. Hans betydning for AB ses flere steder på stadion, hvor den ene lounge bl.a er opkaldt efter ham – René Henriksen Loungen.

Henriksen spillede en afgørende rolle i AB’s pokalsejr i 1999 mod AaB med sin sikre forsvarsstil og evne til at lede sine holdkammerater. Hans præstationer blev kronet med titlen som årets pokalfighter.

Landsholdskarriere for Danmark

Henriksen har haft en flot landsholdskarriere, men også en meget anderledes vej til A-landsholdet. Han debuterede i den røde-hvide trøje i 1998, i en alder af 28 år i en venskabskamp mod Skotland efter imponerende præstationer for både AB og Panathinaikos. Han deltog i VM i Frankrig samme år, selvom han ikke fik spilletid. Men hans rolle på landsholdet voksede hurtigt, og han blev anfører under VM i 2022, hvor han overtog bindet fra Jan Heintze i den afsluttende kamp mod Frankrig. Han forblev en fast del af holdet, indtil han stoppede sin landsholdskarriere i 2004 efter EM-nederlaget til Tjekkiet. Han opnåede imponerende 66 kampe for Danmark, hvor af han 25 kampe var som anfører. Dertil deltog han i fire slutrunder: VM i 1998 og 2002 samt EM i 2000 og 2004. Symptomatisk for hans elegante spillestil fik han kun to advarsler i hele sin landsholdskarriere.

En lederfigur

At René Henriksen både har været anfører på klubplan, men også på det danske A-landshold er ikke tilfældigt. Hans ro og lederegenskaber har altid været iøjnefaldende, både på og udenfor banen. Han formåede altid at samle sine medspillere og skabe enhed på holdet, uanset om modstanderen var Frankrig eller Brasilien. Om det har været vanskelige kampe på eller udenfor banen har han altid skudt brystet frem og set lyst på tingene

I 2018 modtog Henriksen desværre en kræftdiagnose. Men med passende behandling har han formået at vende tilbage til en næsten normal tilværelse og har endda mulighed for at spille fodbold med sine gamle holdkammerater på Skovdiget, hvilket vidner om hans styrke og vedholdenhed både på og udenfor banen.

Godt point i Roskilde
I overværelse af 660 tilskuere i Roskilde Idrætspark fik AB Gladsaxe et godt point mod FC Roskilde i den 2.…
Turen går til Roskilde
Endnu et tophold venter, når AB Gladsaxe drager til Domkirkebyen Roskilde i morgen fredag den 19. april 2024. Her tager…
Flot 2-1 sejr over Esbjerg!
AB Gladsaxe spillede tidligere i dag på Gladsaxe Stadion, og 491 tilskuere var mødt frem til den 1. kamp i…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.