En AB´er på landsholdet: Jan Michaelsen

Jan Michaelsen har ligesom Rene Henriksen haft en anderledes vej til professionel fodbold end de fleste andre fodboldspillere. Han fik sin første professionelle kontrakt i AB som 25-årig efter 14-dages prøvetræning, hvor han inden da havde hygget sig med divisionsfodbold i HIK. Han havde sin storhedstid i slutningen af 1990’erne og i starten af 00’erne hvor Jan gjorde livet svært for diverse angribere med sin hårdhed i duellerne. Jan Michaelsen opnåede 170 kampe for Akademisk Boldklub. I sine 5 år i AB blev det til to DM-bronzemedaljer og en pokaltitel. Udover AB repræsenterede Jan Michaelsen Panathinaikos fra 2001-2004 hvor han vandt the double og spillede Champions League-kampe mod modstandere som Real Madrid, FC Barcelona og Arsenal. HamKam blev den sidste destination for Jan som spiller. Landsholdskarrieren for Danmark Jan Michaelsen kom på landsholdet under Morten Olsen og nåede 19 A-landskampe og et enkelt mål mellem 2000 og 2004. Han huserede på den centrale midtbane og ud af de 19 kampe A-landskampe han fik, vandt han og landsholdet 14 kampe, spillede 3 uafgjorte og tabte 2. Han var også med til VM i Japan og Sydkorea i 2002.
Trænervejen
Efter sin karriere som professionel fodboldspiller blev Jan Michaelsen træner, og har haft mange forskellige stillinger. Han startede som ungdomstræner i FCK og var det i en række år, inden han blev cheftræner for U17 herrelandsholdet og var det i fire år. Derfra gik vejen til Fremad Amager og Vendsyssel som henholdsvis cheftræner og assistent, inden han fik en lederrolle i Nykøbing FC som head of football. Efter fire år i NFC har han været ansat i DBU i forskellige roller. Han er på nuværende tidspunkt ansat i en kombineret stilling som U20 herre landsholdstræner og U23 kvindelandsholdstræner, samt instruktør på DBU ́s træneruddannelser. Jan Michaelsen besidder desuden UEFA-pro licens, som er den højeste trænerlicens man kan få. Interesse for podcast Jan Michaelsen har ved siden af trænerkarrieren også podcasten “Bag om Trøjen.” Han startede den tilbage i 2019. Gæsterne, som deltager, har det til fælles at de har spillet i og byttet sig til helt unikke trøjer, der repræsenterer perioder i deres respektive karriere. Der bliver desuden snakket om anekdoter og legendariske øjeblikke.

AB og klubkarrieren

Jan Michaelsen har ligesom Rene Henriksen haft en anderledes vej til professionel fodbold end de fleste andre fodboldspillere. Han fik sin første professionelle kontrakt i AB som 25-årig efter 14 dages prøvetræning, hvor han inden da havde hygget sig med divisionsfodbold i HIK. Han havde sin storhedstid i slutningen af 1990’erne og i starten af 00’erne, hvor Jan gjorde livet svært for diverse angribere med sin hårdhed i duellerne. Jan Michaelsen opnåede 170 kampe for Akademisk Boldklub. I sine 5 år i AB blev det til to DM-bronzemedaljer og en pokaltitel. Udover AB repræsenterede Jan Michaelsen Panathinaikos fra 2001-2004, hvor han vandt the double og spillede Champions League-kampe mod modstandere som Real Madrid, FC Barcelona og Arsenal. HamKam blev den sidste destination for Jan som spiller.

Landsholdskarrieren for Danmark

Jan Michaelsen kom på landsholdet under Morten Olsen og nåede 19 A-landskampe og et enkelt mål mellem 2000 og 2004. Han huserede på den centrale midtbane, og ud af de 19 A-landskampe, han fik, vandt han og landsholdet 14 kampe, spillede 3 uafgjorte og tabte 2. Han var også med til VM i Japan og Sydkorea i 2002.

Trænervejen

Efter sin karriere som professionel fodboldspiller blev Jan Michaelsen træner og har haft mange forskellige stillinger. Han startede som ungdomstræner i FCK og var det i en række år, inden han blev cheftræner for U17-herrelandsholdet og var det i fire år. Derfra gik vejen til Fremad Amager og Vendsyssel som henholdsvis cheftræner og assistent, inden han fik en lederrolle i Nykøbing FC som head of football. Efter fire år i NFC har han været ansat i DBU i forskellige roller. Han er på nuværende tidspunkt ansat i en kombineret stilling som U20-herrelandsholdstræner og U23-kvindelandsholdstræner, samt instruktør på DBU’s træneruddannelser. Jan Michaelsen besidder desuden UEFA Pro-licens, som er den højeste trænerlicens, man kan få.

Interesse for podcast

Jan Michaelsen har ved siden af trænerkarrieren også podcasten “Bag om Trøjen.” Han startede den tilbage i 2019. Gæsterne, som deltager, har det til fælles, at de har spillet i og byttet sig til helt unikke trøjer, der repræsenterer perioder i deres respektive karrierer. Der bliver desuden snakket om anekdoter og legendariske øjeblikke.

3-3 mod tophold
AB Gladsaxe spillede fredag mod FC Roskilde, som bejlede til en oprykningsplads, og 512 tilskuere var mødt frem i det…
Sigter efter 3 point mod...
Det er et tophold, der møder op fredag den 24. maj kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion, når AB Gladsaxe tager…
Grøn dag mod FC Roskilde
I morgen spiller vi sæsonens andensidste hjemmekamp, og derfor inviterer vi til Grøn dag på Gladsaxe Stadion. Modstanderen er oprykningskandidaterne…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.