Frederik Ellegaard tog 2. divisions topscorerpris

DSC1111AB Gladsaxe tog tidligere i dag til Risvangen Stadion, hvor Aarhus Fremad ventede. Det var sæsonens sidste kamp og et opgør mellem 2. divisions nr. 4 og nr. 5. De to klubber havde ikke øget avancement i tabellen eller det modsatte at spille om. Alligevel blev der spillet en god kamp, som dog endte med et AB-nederlag på 5-2 efter at Århus Fremad var foran 1-0 ved pausen. AB havde en lidt atypisk trup til dagens kamp, idet det for nogle spillere var en mulighed for at spille den sidste kamp i AB-trøjen. For andre var det en chance til at vise sine kvaliteter. Derfor blev spillet periodisk tilfældigt og AB havde svært ved at finde struktur i spillet. Det var en lige kamp i 1. halvleg, men Århus Fremad havde overvægt i spillet og i chancer.

DSC1085

AB havde også sine chancer, som f.eks. da Frederik Ellegaard allerede efter 5. min.s spil dribler gennem forsvaret og spiller tilbage til Emil Wass, der dog skyder over mål. Senere sendte Emiliano Gomez bolden til Frederik Ellegaard, som kom fri fra sin oppasser og afsluttede, men målmanden var klar. Mellem de to AB-chancer havde Århus Fremad en del chancer, og det var godt, at Oliver Børner i dag var klar i målet og havde flere fine redninger. Oliver Børner hev også flere klasseredninger frem – herunder en dobbeltredning. Flere skud ramte stolpen, og i halvlegens overtid fik Århus Fremad bolden i mål til føring 1-0. 2. halvleg startede godt for AB. Der var mere fart og konsekvens i afleveringerne, og efter bare 5. min., er Emil Wass fri til skud og han udligner til 1-1. AB bringer sig foran 2-1 efter Ilias Namli sender en fin aflevering til Frederik Ellegaard, der løber mod mål og scorer sikkert.

Frederik Ellegaard løber jublende ud til AB’s fans, der synger: ”Ellegaard, Ellegaard vinder Ballon d’Or”. Frederik Ellegaard slutter som topscorer i 2. division i denne sæson med 18 mål. Efter 80 min. spilletid, fik Århus Fremad ni gyldne min., og gik fra udligning til 2-2 til føring på 5-2 på 3 standardsituationer. Frederik Ellegaard udtaler efter kampen: ”Topscorertitlen er dejlig og den betyder rigtig meget for mig. Jeg har også lavet rigtig mange assists, så det har været en vanvittig sæson for mig. En stor tak til holdet – jeg kunne ikke have gjort det uden dem. Jeg har jo kæmpet med den tidligere AB-spiller Emil Holten om titlen. Vi har da stukket lidt til hinanden, når vi har mødtes, men det blev mig, der fik scoret flest mål”. Ud over at være anfører i dagens kamp, spillede Oliver Børner også sin sidste kamp i AB-målmandstrøjen. Det blev et flot punktum med en stor målmandspræstation.

Efter kampen udtalte en vemodig Børner: ”For mig var det den sidste kamp med de andre drenge. Det var bare at gå ud og nyde det og få den sidste oplevelse sammen. Den her trup har betydet meget for mig, så at få en sidste kamp betyder alt for mig. At vi så taber 5-2, det var jo ikke det resultat, jeg havde drømt om. Der var 60 min., som var mere end jeg kunne ønske mig og dem vil jeg aldrig glemme”. Også cheftræner Simon Ervolder Andresen satte ord på kampen: ”Vi spiller den sidste kamp i sæsonen her ovre på Risvangen. Egentlig en meget fin kamp langt hen ad vejen. Jeg synes vores 1. halvleg er OK. Der lykkes vi med nogle af de ting, vi gerne vil. Der er nogle spillere, der ikke rammer niveau. Så laver vi et par udskiftninger og så er vi rigtig gode i de første 25 min. af 2. halvleg. Vi laver to flotte mål, men så lukker vi tre mål ind på standarder. Det har været historien for hele sæsonen. Spillerne forsvarer ikke godt nok, og når man ikke vinder duellerne i feltet, så vinder man heller ikke fodboldkampe. Det er konklusionen på kampen i dag. Det har været en stor oplevelse for mig at stå i spidsen for holdet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for chancen. Jeg vil også takke de fans, der har bakket os op hele sæsonen – også til dem der tog herover til Århus i dag”.

Spillerne går nu på en tiltrængt sommerferie. Træningen starter igen mandag den 3. juli under den nye træner David Roufpanah.

 

Startopstilling med ud- og indskiftninger:

Oliver Børner Thorup (mål)

Rasmus Møller

Frederik Ellegaard – Luca Mattey

Emil Wass

Sylvester Seeger-Hansen – Alessio Alicino

Marcelo Randolf – Marcus Hørbye

Axel Wallenborg – Hakim Sighaoui

Emiliano Arrieta

Emiliano Gomez – Oliver Angus

Illias Namli

Marcus Mustac Gudmann

 

Målscorere blev:

45. min. 1-0 Magnus Kirchheiner

50. min. 1-1 Emil Wass

55. min. 1-2 Frederik Ellegaard

80. min. 2-2 Frederik Thykær Rieper

82. min. 3-2 Frederik Thykær Rieper

85. min. 4-2 Lucas Skjoldborg From

89. min. 5-2 Frederik Thykjær Rieper

Godt point i Roskilde
I overværelse af 660 tilskuere i Roskilde Idrætspark fik AB Gladsaxe et godt point mod FC Roskilde i den 2.…
Turen går til Roskilde
Endnu et tophold venter, når AB Gladsaxe drager til Domkirkebyen Roskilde i morgen fredag den 19. april 2024. Her tager…
Flot 2-1 sejr over Esbjerg!
AB Gladsaxe spillede tidligere i dag på Gladsaxe Stadion, og 491 tilskuere var mødt frem til den 1. kamp i…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.