God afslutning på 2023

AB spillede i dag mod FC Nordsjælland i den 2. kvartfinale i Oddset Pokalen. Muligheden for videre avancement var til stede trods 0-3 i den første kvartfinale. Selvom kampen var henlagt til Farum, var de fysiske rammer i orden og med imponerende opbakning fra fansektionen blev det en god oplevelse.

Begge hold spiller frisk fra start og AB havde to gode chancer inden for det første kvarter. Emiliano Gomez tipper bolden til Tim Freriks, der desværre kommer i offside position. Det havde været rigtig godt, hvis AB var kommet foran. AB’s målmand Albert Gaub-Jakobsen havde igen en god kamp og afværgede flere af FCN’s forsøg. Efter 23 min. får FCN frispark, selvom Erik Lindell var uforstående over dommerens kendelse. Frisparket ender i målfeltet, hvor Kaare Brøckner Barslund kommer højest og header bolden i mål til føring 1-0.

Efter 32 min. mister AB bolden på midten af banen og FCN kommer hurtigt frem. Uheldigvis kommer Albert Gaub-Jakobsen for sent og får nedlagt en FCN spiller og dommeren dømmer straffespark. Daniel Jonathan Svensson skyder og havde Albert Gaub-Jakobsen strakt sig blot et par cm mere, så havde han klaret. FCN bringer sig foran 2-0.

 

Efter 39 min. skaber AB en kæmpe chance efter rigtig gode afleveringer og hurtigt spil frem ad banen. FCN’s målmand klarer med en fin redning.

Inden pausen når FCN at få endnu en chance, da Adrien Koudelka må følge en FCN spiller næsten helt til målet. Heldigvis er Albert Gaub-Jacobsen igen parat og afværger skuddet, s resultatet ved pausen fortsat er 2-0 til FCN.

 

FCN havde flere chancer, men det var AB, der satte fart på spillet og med gode kombinationer kom de hurtigt frem på banen. AB havde fortjent et mål i denne periode, men der kom enten en målmand eller en aflevering for meget i vejen. I kampens døende minutter laver AB to på hinanden følgende omstillinger. Ved den første kom Erik Lindell tæt på scoring, og i det 88. min. sender Daniel A. Pedersen et præcist indlæg ind i feltet, hvor Tim Freriks stiger til vejrs og sender et perfekt hovedstød i mål til reducering 1-2. Stor jubel blandt AB’s fans og glæde at spore fra alle spillere på banen. Et rigtig godt mål at slutte efteråret af på.

 

Cheftræner David Roufpanah sagde efter kampen: ”Jeg står med en speciel følelse herefter kampen. Måske er jeg subjektiv og mit hjerte er i AB, men jeg føler, at vi spiller en rigtig god kamp og har så mange chancer, at vi godt kan vinde kampen. Så det er svært at være helt tilfreds, men samtidig er det svært ikke at smile indvendigt over den indsats, som spillerne viser i dag. Der er så mange gode sekvenser. Så hvis vi kan tage alt det med, når 2. division starter op igen, så kan vi få en rigtig god anden halvdel af sæsonen”.

 

Adrien Koudelka fulgte op: ”Det blev den kamp, som vi havde forventet. De var i boldbesiddelse og der blev fightet godt fra begge hold. Specielt i 2. halvleg viste vi karakter, synes jeg. Vi gav ikke op og kæmpede til det sidste sekund. Heldigvis scorede vi til sidst. Nu venter der fire ugers ferie. Vi har en uge helt fri, men så får vi træningsplanerne, som vi skal udføre, så vi vender tilbage til træningen i god tilstand. Når vi er tilbage, venter der mange, intense test for os, så vi må være forberedte”.

 

 

Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.