Mikkel Brund: En midtstopper med kant

Den talentfulde forsvarsspiller, Mikkel Brund, er hurtigt blevet et populært navn  hos mange AB fans. Efter hans ankomst til klubben i januar 2024 fra Hobro, har han for nylig forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2026.

Brunds rejse til professionel fodbold startede i en alder af 3-4 år, hvor han spillede fodbold hjemme i haven sammen med sin storebror og far. På trods af den tidlige interesse veg han alligevel væk fra tanken om at starte til fodbold, indtil han var omkring 5 år gammel.

Boldspil i haven

“Jamen, det starter jo helt tilbage, da jeg var en 3-4 år gammel, hvor jeg bare begyndte at løbe i haven og spille fodbold med min storebror og min far. Også på det tidspunkt var jeg meget fodboldinteresseret. Men det der med at starte til fodbold, det gad jeg egentligt ikke. Jeg ville hellere bare løbe derhjemme og sparke lidt på vores eget mål. Så det med at starte til fodbold, det kom faktisk først lidt senere, da jeg var omkring 5 år.”

Hans interesse for sporten blomstrede gradvist, primært drevet af leg i haven og spil i skolen i Hadsten, mellem Randers og Aarhus, hvor han tilbragte størstedelen af barndommen.

Fra fodbold til springgymnastik

Det var først omkring 10-11-årsalderen, at Brund besluttede sig for, at fodbold skulle være hans primære karrierevej. Efter en kort periode med springgymnastik, vendte han tilbage til fodbolden og valgte sportsgrenen som sin vej fremad.

“Jeg havde lige en periode, da jeg var 10-11 år, hvor jeg startede til springgymnastik, som jeg tog ret seriøst og gik på nogle hold i Aarhus. Men der vil jeg sige, der kom jeg sgu til fornuft igen.”

“Det var også der, hvor jeg skulle tage et valg om, at hvis jeg ville mere med fodbolden, så skulle det være på et mere seriøst plan end bare hjemme i Hadsten. Så det var nok der, at jeg vidste, at det her (red. fodbold) kommer til at rumme det meste af mit liv.”

Udviklingsårene

Som de fleste, der har spillet fodbold, så fik Brund afprøvet sine fodboldegenskaber af på forskellige positioner. Her udviklede han sig fra en offensiv kantspiller til en central midtbanespiller, inden han som 17-årig viste sig som en habil forsvarsspiller.

“Jeg startede faktisk som kantspiller, hvor jeg kunne bruge mit venstre ben lidt længere fremme på banen. Så skiftede jeg til Randers, da jeg var 12 år gammel, og her havde jeg en træner, der kunne se noget i mig som central midtbanespiller. Den position spillede jeg faktisk fra U13 og hele vejen op til U15.”

“Så fik jeg en ny træner, der kunne se noget i mig som forsvarsspiller. Mest af alt fordi jeg begyndte at vokse fra de andre, og var venstrebenet. Dem var der jo ikke mange af, så hvis jeg skulle få fast spilletid på U17 i Randers, så var der nok bedst mulighed for det på den position.”

Ny start i AB

AB blev destinationen for Brunds første professionelle kontrakt, og her var det historien og troen på klubbens potentiale, der tiltrak ham. Kendt for at have haft en glansfuld fortid i dansk fodbold, så Brund potentialet i klubben og dens spillere, hvilket motiverede hans beslutning om at tage springet fra Jylland til de nye omgivelser i hovedstaden.

Brunds valg om at forlænge sin kontrakt med AB vidner om hans tro på klubbens projekt og hans ambition om at bidrage til den fremtidige succes.

Med en stadig voksende popularitet blandt fansene og en imponerende udviklingshistorie bag sig, ser fremtiden lys ud for Mikkel Brund.

3-3 mod tophold
AB Gladsaxe spillede fredag mod FC Roskilde, som bejlede til en oprykningsplads, og 512 tilskuere var mødt frem i det…
Sigter efter 3 point mod...
Det er et tophold, der møder op fredag den 24. maj kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion, når AB Gladsaxe tager…
Grøn dag mod FC Roskilde
I morgen spiller vi sæsonens andensidste hjemmekamp, og derfor inviterer vi til Grøn dag på Gladsaxe Stadion. Modstanderen er oprykningskandidaterne…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.