Sejr på udebane i Thy

AB vandt i dag på en svær udebane. Sejr en blev på1-0 over Thisted FC i overværelse af 207 tilskuere. Det var sæsonens første udebanesejr og en meget vigtig sejr i forhold til kampen om top-6. I dagens kamp var der fire ændringer i forhold til sidste kamp mod Brabrand IF. Albert Gaub-Jacobsen var tilbage i målet og Indy Groothuizen tog plads på bænken. Søren Ilsøe, Darren Sideol og Emiliano Gomez erstattede Christian Wagner, Julius Lind og Hakim Sighaoui.

De første 20 min. af kampen foregik kampen med spil på midten af banen uden nævneværdige chancer til nogen af holdene. En tilfældig bold giver Thisted mulighed for en god afslutning, men Albert Gaub-Jacobsen blokerede skuddet. Rasmus Brodersen får chancen i feltet efter indlæg fra Daniel A. Pedersen. Bolden blev headet over mål. Thisted får en tilsvarende chance og med samme resultat. Efter 37 min. tager Killian van Mil chancen med et skud et pænt stykke udenfor feltet, men desværre endte bolden igen over mål. Efter 40 min. har Thisted FC to chancer for at bringe sig foran, men begge gange står stolpen i vejen. AB forsøgte at holde spillet langs jorden og skabe spillet og får sat gode kombinationer sammen. Efter 51 min. får Tim Freriks bolden og skyder et godt skud, som rammer stolpen og heldigvis ryger tilbage i feltet til Emiliano Gomez, der med en skarp inderside scorer til føring på 1-0.

Sørens Ilsøe spillede sin første kamp efter en lang skadespause, og gjorde en fin indsats på midtbanen. ”En god udebanesejr her i Thisted. Ikke den kønneste sejr, men en tiltrængt sejr for nu er vi tilbage i Top-6. Personligt for mig var det dejligt at komme tilbage efter næsten 6 måneder uden at have spillet kamp. Jeg kunne godt mærke, at kampformen endnu ikke helt er tilbage. Jeg synes, det var en fornøjelse at se, at vi alle sammen kæmpede for det. Det er ikke altid man spiller det kønneste fodbold, men vi står sammen som et hold – det synes jeg er vigtigt. Vi har et godt omklædningsrum og det var det fedeste. 3 point og så er der langt hjem i dag”.

Fra starten af 2. halvleg lægger AB ud med god energi. Sætter sig mere og mere på spillet, og der er stadig stort fokus på den defensive del. Det lykkes vældig godt. Thisted FC var stadig med i kampen og var farlige på et par chancer primært på hjørnespark. De søgte selvfølgelig mulighed for udligning og har to store chancer, hvor bolden sniger sig forbi stolpen. Defensiven holdt flot stand og fik afværget situationen, når Thisted FC kom tættere på.

En glad cheftræner David Roufpanah sagde efter kampen: ”Det blev som forventet på en svær udebane og en fysisk kamp. Vi starter nogenlunde i de første 30 minutter. Derefter kommer vi godt ind i kampen. Får skabt lidt. I 2. halvleg har vi 30-35 rigtig gode minutter, hvor vi skaber gode chancer og forsvarer os godt. En rigtig god indsats af spillerne. Vi forsøgte at spille spillet, men det var svært og i 2. halvleg blev banen dårlig. Men vi blev ved og spillerne arbejdede så forbandet hårdt – det var bare rigtig godt”.

Efter at have jublet og sunget sejrssang i omklædningsrummet sagde anfører Daniel A. Pedersen: ”Det var fantastisk at komme herover og få en sejr. Specielt også når man er forsvarsspiller, så smager en 1-0 sejr rigtig godt i hvert fald set fra et defensivt synspunkt. Vi står godt på banen i dag. De bliver farlige i 1. halvleg på nogle dødbolde. Det er selvfølgelig noget, vi har snakket om forinden, at vi skal passe på ikke at give dem for mange dødbolde og de får ikke scoret.

Jeg synes, vi er solide i 2. halvleg specielt efter vi kommer foran. Vi spiller til tider rigtig klogt og til tider skal vi lige tænke os om en ekstra gang. Vi får hevet sejren hjem og det er utrolig vigtigt for holdet og også at vi kan vinde en udebanekamp”.

I kampens startopstilling var:

Albert Gaub-Jacobsen

Erik Lindell

Daniel A. Pedersen

Hørdur Askham

Rasmus Brodersen

Darren Sideol

Mark Garly Pedersen

Søren Ilsøe

Killian van Mil

Emiliano Gomez

Tim Freriks

Se opstillinger, ud- og indskiftninger, advarsler og tidspunkter for målscoringer.

Næste kamp er pokalkampen onsdag den 1. november kl. 19 på Gladsaxe Stadion, hvor Vejle BK fra Superligaen er modstander. Der er gratis adgang for Gladsaxe-borgere – men husk sundhedskort som skal vises i indgangen.

Første træningskamp før sæsonstart
AB Gladsaxe spiller lørdag den 13. juli 2024 kl. 12.00 mod FA 2000 på anlægget på Skovdiget. Efter en velfortjent…
AB A/S henter Ægir Jarl...
AB A/S har skrevet kontrakt med med den 26 årige midtbanespiller Ægir Jarl Jónasson fra KR Reykjavík. Jónasson tiltræder på…
AB A/S tilføjer to nye...
AB A/S er glade for at kunne præsentere Fannar Berg Gunnólfsson og Joakim Sternas til Joey Gudjonssons trænerstab. De tiltræder…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.