Nederlag i Esbjerg  

AB Gladsaxe spillede fredag på udebane mod Esbjerg fB, der inden kampen havde sikret sig oprykning til Nordic Bet Ligaen i næste sæson. I forhold til sidste kamp erstattede Yushi Yamaya, Mark Garly Pedersen og Darren Sidoel den skadede Mikkel Brund, Flamur Dzelili tog plads på bænken og Søren Ilsøe var ude med karantæne. 
Albert Gaub-Jacobsen stod på mål og Daniel A- Pedersen tog plads i midterforsvaret ved siden af Adrien Koudelka. Erik Lindell og Rasmus Brodersen spillede back. På kanterne spillede Yushi Yamaya og Ágúst Hlynsson, og oppe foran spillede Christian Wagner og Ahmed Hassan. På midten spillede Darren Sidoel og Mark Garly Pedersen. 


 
Startopstillingen med ud- og indskiftninger 

16Albert Gaub-Jacobsen (målmand) 
  3Erik Lindell (ud) – 37Frederik Lindgaard (ind) 
  4Adrien Koudelka 
  5Rasmus Brodersen 
  6Daniel A. Pedersen 
  8Darren Sidoel (ud) – 35Pachanga Kristensen (ind) 
17Yushi Yamaya (ud) – 11Flamur Dzelili (ind) 
19Christian Wagner 
22Ágúst Hlynsson 
24Mark Garly Pedersen 
97Ahmed Hassan (ud) – 88O’Vonte Mullings (ind) 
 
Der ventede AB et feststemt stadion med 3.072 tilskuere, der var mødt frem for at fejre sidste uges oprykning. Festen blev ikke mindre af, at Esbjerg fB vandt kampen med hele 6-0. Dermed blev de også vinder af 2. division. Kampen startede en time senere, da AB’s bus måtte holde i kø på grund to ulykker på motorvejen på Fyn og ved Kolding. Det var den første kamp for AB’s nye cheftræner Joey Gudjonssons efter kun få dages træning, så det blev en ærgerlig debut. 
 
AB’s cheftræner Joey Gudjonsson sagde efter kampen: ”Vi vidste, det var svært at spille her. Esbjerg er et rigtig godt hold. De har med afstand været det stærkeste hold i denne sæson. Jeg synes også, vi gav dem mange muligheder i kampen. Der var tidspunkter, hvor vi som hold kunne have forsvaret os bedre, og andre tidspunkter, hvor vi kunne have taget nogle bedre beslutninger. Det var virkelig svært og hårdt, men det er også den slags kampe, som vi skal lære af. Vi skal tage den dårlige oplevelse med os og så kan vi arbejde for, at det ikke sker igen. Faktisk kan en dårlig oplevelse bringe dig videre. Det har været en sæson med op- og nedture for AB. Der er mange spillere med en god karakter, som jeg ved, vil bruge denne kamp til at komme videre på”. 
 
Esbjerg lagde hårdt ud og allerede efter 35 sek. havde de et godt indlæg og en afslutning lige over mål. Esbjerg var hurtigt over AB, hvis bolden blev tabt, og der var optræk til flere chancer. Efter 13 min. AB mister bolden lige udenfor eget felt og Steven Jamal Simpson kunne nemt score til 1-0. Efter en hurtig omstilling får Ahmed Hassan chancen midt for mål og skyder et godt skud, men Esbjergs målmand redder helt ude ved stolpen. Esbjerg er igen tæt på scoring, da en clearing fra AB ender på overliggeren.  
AB har en stor chance, da Erik Lindell løber frem i midten af banen og spiller bolden ud på fløjen til Ágúst Hlynsson, der hurtigt afleverer til Christian Wagner, der dog afslutter lige på målmanden.  
Esbjerg spiller godt med hurtige afleveringer. AB er stadig med og forsøger at bygger op nedefra. Efter 20 min. sætter Esbjerg fart i spillet og en afslutning fra Andreas Sejr Lausen ender i AB’s mål til Esbjergføring på 2-0. 
Med fem min. til pausen ender en for kort tilbagelægning igen hos Esbjerg og Andreas Sejr Lausen kunne score til 3-0.  
 
Efter pausen lagde AB frisk ud med optimistisk spil, men desværre fik Esbjerg tildelt et ikke så tydeligt straffespark set udefra, og dagens 3. mål af Andreas Sejr Lausen betød føring 4-0. 
Det blev til endnu to mål, da en Esbjerg spiller helt upresset kunne skyde et rigtig godt skud fra distancen, og bolden endte igen i mål til stillingen 5-0. Det sidste mål blev sat ind i det lange hjørne af Elias Sørensen og kampen slutter 6-0. 
 
AB virkede ofte tunge og langsomme i bevægelser og tankegang. De stod ind imellem for langt fra deres modstander, så der blev spillet rundt om dem. Esbjerg viste også, hvilken kvalitet der skal til for at være en tophold.  
 
Anfører Daniel A. Pedersen sagde disse ord om kampen: ”Jeg føler lidt, at vi bliver overmatchet i dag. På samtlige parametre er de meget bedre end os. Det er selvfølgelig en stor skuffelse, at vi ikke står bedre imod både defensivt og offensivt. Vi giver nogle alt for lette mål væk, og når vi selv har bolden, så smider vi den for hurtigt væk. Det er en kamp, vi selvfølgelig er nødt til at lære af, men det er også en kamp, som vi hurtigst muligt skal smide væk og komme videre.  
Vi har noget at revanchere på fredag. Esbjerg er et godt hold, men jeg synes ikke, at de normalt er så meget bedre end os. De andre kampe vi har spillet mod dem, der har vi givet dem kamp til stregen.  
Vi skal lære af det her og så må vi videre herfra. Nu handler det om at vise, hvordan vi responderer på det her. Vi skal vise, at vi hurtigt kan komme tilbage på sporet igen. 
 
Næste kamp er fredag den 7. juni kl. 19.00 mod Aarhus Fremad på Gladsaxe Stadion. 
 

Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.