Uafgjort på hjemmebane

AB Gladsaxe spillede i dag den første hjemmekamp i sæson 2023-2024. Brabrand IF kom forbi på Gladsaxe Stadion, og der var lagt op til en kamp mod et fysisk stærkt hold. Kampen ender uafgjort 1-1, hvor AB’s enlige mål blev scoret af Tim Freriks.

Før kampen blev tidligere AB-spiller Peter Løvenkrands hyldet for en lang og flot karriere, som medførte en pokalfinalen og en bronzemedalje i 1999. Herefter fortsatte han karrieren i Rangers, Schalke 04 og Newcastle.

AB startede i samme opstilling, som til kampen mod Nykøbing FC i sidste uge:

1. Indy Groothuizen

3. Erik Lindell

4. Adrien Koudelka

5. Rasmus Brodersen

6. Daniel A. Pedersen

8. Emil Wass

11. Killian van Mil

19. Christian Wagner

22. Tim Freriks

24. Marc Garly Pedersen

40. Hørdur Askham

AB kom godt fra start, og som forventet stod Brabrand meget på egen banehalvdel det meste af 1. halvleg. Sporadisk kom de frem på banen, men AB fik hurtigt erobret bolden. Der manglede ikke chancer. Killian van Mil, Emil Wass og Tim Freriks stod for flere. Kombinationerne var fine, men det blev i perioder for omstændigt og langsomt til at AB kunne nedbryde Brabrands kæder. Efter 30 min. får Brabrand tacklet sig til bolden og sender den bag AB’s forsvar. Indy Groothuizen fejlvurderede situationen og kom for langt ud af sit mål. Brabrands Mikkel Frandsen kunne sende et fladt skud i mål til føring 1-0. AB fortsætter med både at producere chancer, men også at spilde dem. Pausestillingen var derfor 1-0 til Brabrand.

DSC 1250

2. halvleg fortsætter som 1. halvleg, og først efter 65 min., kommer målet efter 3 forholdsvis store chancer, hvor skuddene enten landede forbi eller Brabrands målmand tog skuddet. Det udlignende mål kom efter 69 min. Marc Garly Pedersen bryder Brabrands opspil og spiller videre til Emil Wass, der med en perfekt timet aflevering finder Tim Freriks mellem Brabrands to midterforsvarere. Tim tager bolden med sig og scorer iskoldt til udligning 1-1.

Med 15 min. tilbage var kampen stadig åben, og begge hold gik efter sejren. Brabrand laver en omstilling, hvor AB’s forsvar ikke kan følge med. Bolden lander i målet, men heldigvis ser dommeren, at der er hånd på bolden. Brabrand får flere chancer i denne periode, og det brændte gevaldigt på nogle gange. 3 min. ind i dommerens overtid bliver AB’s forsvar rundet, og en helt fri Brabrand spiller kunne have afgjort kampen, men skyder forbi. AB har et skud i 94.min. men over mål. I 98. min. er der igen en Brabrand spiller, der får fat i bolden, men helt fri for mål kommer Hakim Sighaoui til og spiller bolden fra ham.

Efter kampen sagde AB’s cheftræner David Roufpanah: ” Det blev en hård kamp, som vi havde forventet. Det er fodbold og vi havde mange gode perioder i kampen, hvor vi spiller god fodbold. Vi skal være påpasselige, når vi spiller mod hold, der spiller på en anden måde. Vi skal være forberedte til at spille mod den slags fodbold. Det var ulykkeligt med det mål, der bragte dem foran. Jeg synes, at vi skal spille med mere tålmodighed. Men alt i alt spiller vi os frem til nok chancer, for at lave de mål der skal til for at få sejren”.

Anfører Daniel A. Pedersen sagde disse ord om kampen: ”Jeg er meget skuffet over, at vi ikke vinder. Vi giver dem et unødvendigt mål i første halvleg. Så ved vi også godt, at det bliver svært mod Brabrand. De trækker sig dybt tilbage på banen. Det bliver svært finde noget rum at spille i. Hvis de ikke kunne vinde kampen, så ville de i hvert fald være tilfreds med uafgjort. Vi har også flere chancer, vi skal score på. Jeg er heller ikke tilfreds med, at det bliver så åbent til sidst. Det handler om at finde balancen mellem at jagte et føringsmål og samtidig sørge for, at man ikke får et mål imod sig. Men generelt så skal vi sørge for, at det ikke bliver så spændende, ved at udnytte de chancer vi får i starten af kampen. Vi dominerer kampen og burde have vundet. Jeg føler, at vi er på rette vej. Vi mangler lige det sidste for at blive rigtig gode. Men jeg har en stor tro på, at det nok skal komme. Heldigvis har vi en ny kamp på fredag, så må vi ud og få lavet nogle mål. Det vil være langt sjovere at komme foran. Hvis vi var kommet foran i kampen i dag, så havde Brabrand været nødsaget til at åbne op. Så havde vi fået lidt mere rum at spille i”.

Næste kamp bliver spillet fredag den 18. august 2023 kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion, hvor HIK kommer forbi. Køb billetter til kampen lige her.

Se opstillinger, ud- og indskiftninger, advarsler og tidspunkter for målscoringer.

Godt point i Roskilde
I overværelse af 660 tilskuere i Roskilde Idrætspark fik AB Gladsaxe et godt point mod FC Roskilde i den 2.…
Turen går til Roskilde
Endnu et tophold venter, når AB Gladsaxe drager til Domkirkebyen Roskilde i morgen fredag den 19. april 2024. Her tager…
Flot 2-1 sejr over Esbjerg!
AB Gladsaxe spillede tidligere i dag på Gladsaxe Stadion, og 491 tilskuere var mødt frem til den 1. kamp i…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.