Vejen til førsteholdet – Frederik Lindgaard

Det har været en lærerig og begivenhedsrig halvsæson for 18-årige Frederik Lindgaard. Den talentfulde kantspiller startede som 13-årig sin karriere i AB og er i denne sæson blevet fast inventar på førsteholdet, hvor han også fik en plads i startopstillingen i årets sidste 2. divisionskamp mod FA 2000.

Lindgaard kom til AB fra sin barndomsklub, hvor han havde været siden femårsalderen.

“Jeg ville gerne prøves af på et højere niveau, fordi jeg kunne mærke, jeg gerne ville spille fodbold. Derfor tog jeg til AB og gav det et skud. Så jeg har fulgt vejen fra U14 og op til førsteholdet.”

Akademiets betydning

At gå fra U14 til U19 er en betydelig, men også udfordrende rejse. Især her fremhæver Lindgaard det svære spring fra U15 til U17, hvor han med støtte fra trænere og holdkammerater klarede overgangen godt.

“Det var første gang (red. på U14), jeg nogensinde spillede med spillere, der var bedre end mig. Jeg var måske ikke en af de bedste, da jeg kom til klubben, men jeg arbejdede hårdt og blev bedre. Det tog jeg så med videre til U15. Springet fra U15 til U17 er et ret svært spring. Du skal spille med nogle ældre spillere, hvilket jeg egentlig klarede rigtig godt, da jeg havde nogle gode spillere og trænere omkring mig, som hjalp utrolig meget.

Her anerkender Lindgaard også akademiets rolle i hans udvikling, både som spiller og person.

“I klubben var de meget gode til at sige ‘er du god nok, så er du gammel nok’. Det resulterede i, at jeg også spillede lidt U17, da jeg var U15-spiller, og U19 som U17-spiller. Så jeg har altid trænet op ad og haft trænere, der har troet på mig og givet mig chancen på højere niveau. Det er også det, vi kan se nu.”

Erfaring fra førsteholdets omklædningsrum

At være en del af førsteholdets omklædningsrum mener Lindgaard selv har givet ham mulighed for at lære af ældre spillere med international erfaring.

Han beskriver det som en fantastisk mulighed for at deltage i gode samtaler og modtage værdifulde råd.

“Det er klart, at det er nogle spillere, der er ældre og har noget erfaring både fra udlandet og store adresser. Det er spillere, du kan lære meget af og gode samtaler, hvor du kan få en masse råd. Det synes jeg er fedt! Der er god læring til unge spillere i omklædningsrummet”.

En leder på U19-holdet

Som en spiller med erfaring fra førsteholdet bringer Lindgaard en ledelsesdimension til U19-holdet. Han ønsker at være en mentor for de yngre spillere og tilbyder sig som en, de kan komme til med eventuelle bekymringer eller spørgsmål.

“Når man kommer ned og spiller U19 og samtidigt omgås med førsteholdet, så er det klart, at man kommer ned og agerer en form for leder. Jeg prøver at komme ned og være en leder. En de kan komme til, hvis de har noget på hjertet.”

Det hidtil største øjeblik i karrieren

Lindgaard kom også på banen, da AB spillede sig i kvartfinalen i den hæsblæsende kamp mod Superligaholdet Vejle BK. En kamp som han nok ikke kommer til at glemme lige foreløbigt.

“Det var stort, meget stort! Måske den vildeste oplevelse, jeg har haft som fodboldspiller indtil videre. Det at komme ind og måle sig med et hold fra øverste hylde var helt magisk. Min familie og venner sad også ude på tribunen, så det var superfedt,” fortæller Lindgaard.

Historisk kvartfinale mod FC Nordsjælland

Med kvartfinalerne mod FC Nordsjælland forude erkender Lindgaard udfordringen ved at møde et af Danmarks bedste hold. Han tror dog på holdet og påpeger muligheden for at overraske modstanderen, ligesom de gjorde i tidligere kampe.

“Selvfølgelig tror vi på det. Vi har haft nogle uger, hvor vi har haft fuld fokus på de to kampe, hvor de måske har rettet fokus nogle andre steder, og måske undervurderer os lidt ligesom Vejle gjorde. Det bliver svært, men vi tror på det!” slutter Lindgaard.

Lindgaard og resten af AB-holdet står over for en afgørende uge, hvor de håber på at gå videre til semifinalerne i Oddset Pokalen. Du kan købe billetter til holdets hjemmekamp på Right to Dream lige her.

Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.