3-3 mod tophold

AB Gladsaxe spillede fredag mod FC Roskilde, som bejlede til en oprykningsplads, og 512 tilskuere var mødt frem i det fine sommervejr. Det var derfor en meget vigtig kamp for Roskilde, mens det for AB var en kamp mod en god modstander i oprykningsspillet. 
I forhold til den seneste kamp mod Nykøbing FC var Daniel A. Pedersen tilbage på midtbanen efter sin skadespause og overtog også anførerbindet. Darren Sidoel sad ude med en skade. Christian Wagner tog plads i angrebet i stedet for Tim Freriks. Ahmed Hassan startede i angrebet og O’Vonte Mullings tog plads på bænken. Mikkel Brund var tilbage i midterforsvaret og Mark Garly startede ude. 
Kampen endte med et point til hvert hold og slutstillingen 3-3et mål af Roskildes målmand Marco Brylov i dommerens overtid.  
 
Startopstilling med ud- og indskiftninger: 

16Albert Gaub-Jacobsen (målmand) 
  3Erik Lindell 
  4Adrien Koudelka 
  5Rasmus Brodersen 
  6Daniel A. Pedersen 
11Flamur Dzelili (ud) Emiliano Gomez (ind) (ud) O’Vonte Mullings (ind) 
15Søren Ilsøe 
19Christian Wagner (ud) Yushi Yamaya (ind) 
22Ágúst Hlynsson 
34Mikkel Brund (ud) Mark Garly Pedersen (ind) 
97Ahmed Hassan (ud) Julius Lind (ind) 
 
I kampens begyndelse foregik meget af spillet på midten af banen uden nævneværdige afslutninger til nogen af holdene. AB overtager mere og mere af spillet, og havde optræk til store chancer, men efter 21 min. bringer FC Roskilde sig foran 1-0 på et flot mål af Cornelius Allen fra kanten af feltet uden chance for Albert Gaub-Jacobsen. Det var Roskildes første forsøg mod AB’s mål. Chancen opstod efter en fejl på AB’s midtbane.  
Roskildes mål slog ikke AB ud, og holdet kæmpede flot videre. Flamur Dzelili havde haft gode indlæg fra kanten, og i det 34. min. valgte han at søge mod midten og afsluttede med et rigtig flot mål fra kanten af feltet til udligning 1-1. Udligningen holdt dog kun 3 min., så brød Cornelius Allen igen gennem AB’s højre side, Han placerede igen skuddet udenfor Albert Gaub-Jacobsens rækkevidde til Roskilde føring på 2-1, som også var stillingen ved pausen. 
 
2. halvleg starter med et højt pres fra FC Roskilde’s side. AB bliver presset til at lave fejl, og FC Roskilde rammer bl.a. stolpen og på riposten må Albert Gaub-Jacobsen diske op med en flot fodparade. 
Desværre må Mikkel Brund forlade banen med en skade, og Daniel A. Pedersen må ned i midterforsvaret. AB overlever presset og kommer igen med i spillet med gode kombinationer og hurtigt spil. Rasmus Brodersen tager endnu en tur på kanten og sender bolden ind i feltet. Efter lidt småspil mellem et par AB-spillere, havner bolden hos Christian Wagner, der flot scorer til udligning 2-2. 


Efter udligningen presser FC Roskilde igen på, og AB kommer til at stå langt tilbage. Det giver Roskilde muligheder, men ingen målchancer. Efter 64 min. tackler Søren Ilsøe en Roskilde-spiller alt for voldsomt på midten af banen tæt på sidelinjen. En tackling som dommeren takserer til gult kort, og da Søren Ilsøe havde fået et gult kort tidligere i kampen, så kom det røde kort frem. AB spillede herefter med 10 mand resten af kampen. 
Kun fire minutter efter tager Rasmus Brodersen endnu et raid fremad, og Emiliano Gomez, der var kommet ind fra 2. halvlegs start, er på pletten og kan bringe AB foran med 3-2. En fantastisk præstation med kun 10 mand.  


Efter AB’s føringsmål sætter FC Roskilde et massivt pres ind i kampen for at få vendt kampen i deres bestræbelser på at hænge på i oprykningsræset. De får adskillige chancer, men AB står rigtig godt og fighter forbilledligt. 3 min. ind i overtiden får FC Roskilde et hjørnespark og trækker deres målmand med helt frem i feltet. Desværre for AB scorer han til udligning 3-3 på et rigtig flot mål. 
 
Anfører Daniels A. Pedersen sagde efter kampen: ”Det er selvfølgelig utroligt bittert at indkassere et mål dybt inde i overtiden. Vi kæmper hårdt til sidst med en mand i undertal. Jeg synes, vi giver alt, hvad vi har og vi er helt ødelagte til sidst. Vi står rigtig godt imod, og så er det mega ærgerligt, at vi ikke får alle tre point.  Jeg synes, vi spiller en god kamp. Vi spiller frisk til og frigjort og laver nogle flotte mål. Det må have været en seværdig kamp at se på. De laver også nogle mål, der er godt sparket ind. Det var en sjov kamp at spille og vi spiller til tider knald god fodbold. Det er lige nogle gange, at den sidste beslutning eller den sidste kvalitet, vi lige skal have højnet. Vi er trætte til sidst også mig selv. Jeg har ikke haft så mange træninger i benene efter min skade. Jeg var i tvivl, om jeg kunne spille 90 minutter, med det gik. Det var dejligt at være tilbage”.  
 
AB’s midlertidige cheftræner Fabiana Alcalá udtalte efter kampen: ”Jeg synes ikke, at resultatet afspejler vores præstation på banen. Vi var tro mod vores spillestil, hvor vi gerne vil presse højt og bygge op bagfra og vi var i stand til at finde den plads, vi havde brug for. Nogle gange handler det også om held, men jeg synes, at selvom vi var en mand mindre i de sidste næsten 30 min., lykkedes det os at score et mål i den periode og spillede godt.  
Jeg kan ikke være utilfreds med spillernes præstationer. De er nede nu, for de havde chancen for at vinde. Jeg er både tilfreds og meget stolt over de ting, vi har arbejdet med og bygget på i de sidste to uger, og nu ser vi frem til, at Joey kommer.  Og Roskildes målmand lavede et flot skud. Normalt regner man ikke med, at det har den store betydning, når målmanden forlader sit mål og kommer med i angrebet. Det gjorde det i dag. Han var på det rette sted på det rigtige tidspunkt og med lidt held, så fik han scoret et flot mål.  Uafgjort er lidt bittert for os, men vi må give ros til spillerne, for jeg synes, vi dominerede kampen.  Vi kunne se i dag, at der opstår lidt problemer med kommunikationen mellem spillerne, så Roskilde får alt for meget plads. De havde ikke mange chancer, men tog selvfølgelig dem, der kom”. 
 
Næste kamp er den 31. maj 2024 kl. 19.00 mod Esbjerg på Blue Water Arena, hvor AB’s nye træner Joey Guðjónsson står i spidsen for holdet efter at Fabiana Alcalá flot har coachet holdet gennem de seneste to kampe.  
 

Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.