AB ubesejret i 8 kampe

AB spillede i dag mod FC Roskilde i den 14. kamp i turneringens grundspil. Kampen blev spillet på kunstgræs i Gentofte Sportspark, da banen på Gladsaxe havde brug for pleje og hvile efter onsdagens flotte pokalkamp.

Trænerteamet havde valgt følgende 11 til startopstillingen:

1 Indy Groothuizen

3 Erik Lindell

5 Rasmus Brodersen

6 Daniel A. Pedersen

11 Killian van Mil

22 Tim Freriks

24 Mark Garly Pedersen

28 Emiliano Gomez

30 Julius Lind

35 Pachanga Kristensen

40 Hørður Askham

Første halvleg var på FC Roskildes initiativ, og de drev spillet hurtigt frem og pressede AB i bund. Deres spil førte til flere chancer uden det dog blev helt farligt i den første halve time. Indy Groothuizen greb fokuseret og godt ind ved de afslutninger, der kom fra FC Roskildes side. AB’s færøske midterforsvarer Hørdur Askham blev tacklet hårdt og måtte forlade banen med en skade efter 20 min. Han blev erstattet af Adrien Koudelka, som bidrog i forsvaret på fin vis. AB var hele tiden lidt på hælene, og gav for meget plads over fløjene. AB var ikke godt organiseret og udviste ikke nok energi. AB havde ikke mange afslutninger, og de helt store chancer blev det ikke til. Efter 39 min. sætter FC Roskilde fart på, og får sendt et indlæg ind i feltet, hvor Mads Freitag kan score til føring 1-0.

I anden er AB meget mere med, får sat spillet bedre og får også mere fart i afleveringerne og i spillet. Chancer kom der flere af til AB, og med lidt mere held, kunne det have endt med scoringer. Tim Freriks havde flere muligheder, men det var ikke lige i dag, han skulle score mål. Som 2. halvleg gik, var AB mere og mere offensive. Godt kombinationsspil og flere afslutninger kunne have ført til udligning, men det skete ikke. Bedst som de fleste tilskuere troede, at AB måtte tage hjem til Gladsaxe uden point, forsøgte Killian van Mil sig med det andet frispark udenfor feltet. Det første frispark endte i muren, mens det andet frispark fuldstændigt ændrede kampen. Han skød et helt fantastisk skud, og bolden endte helt oppe i hjørnet til udligning i det 95. minut. Jubelen brød ud, da dommeren 5 sekunder efter fløjtede kampen af. ”Jeg troede ikke, at jeg ville komme på banen i dag. Heldigvis kom jeg ind og jeg scorede et fantastisk mål. Jeg havde virkelig brug for målet, for jeg har ikke scoret mål i lang tid”, sagde Killian van Mil umiddelbart efter kampen.

Efter kampen sagde cheftræner David Roufpanah: ”1. halvleg synes jeg var et uacceptabelt energiniveau fra vores side. Det er ikke et niveau, vi vil vise vores klub og fans. Det var uacceptabelt og det var for enkelt den måde, de scorer deres mål på. Roskilde havde bolden meget, vores positioner var for lave og vi var for passive. Men det var okay kontrolleret. Men uanset at vi har en dårlig periode, så må vi kunne forsvare vores mål. I anden halvleg har vi en fantastisk energi og vi vender kampen fuldstændigt. Vi har 3-4 rigtig store chancer, så vi kunne have scoret mere end et mål. Hvilket fantastisk frispark fra Killian – han kommer ind og ændrer på kampen. Det var vigtigt og nu er kampen spillet og vi har spillet otte kampe uden at tabe. Det må vi bygge videre på og tage tre point i næste kamp. Nu ser vi bare fremad”.

Anfører Daniel A. Pedersen havde disse betragtninger om kampen: ”1. halvleg er ikke god og vi er for passive i vores pres. Det energiniveau vi kommer med i anden halvleg, mangler vi i første halvleg. Det gør, at de får os presset tilbage i stedet for det er os, der får dem presset tilbage. Det er selvfølgelig noget, vi skal have kikket på, hvorfor det sker. Vi får ændret nogle ting taktisk i pausen og får banket noget energi ind i holdet. Det synes jeg, vi kommer ud og viser i anden halvleg og jeg synes, vi spiller en rigtig god anden halvleg. De laver et mål og er farlige på nogle langskud, men jeg synes, vi er farligere end Roskilde set over hele kampen i forhold til chancer. Det lyder vanvittigt, når vi udligner i sidste sekund. Men jeg mener godt, at vi kunne have vundet kampen baseret på vores anden halvleg. De har bolden meget i første halvleg, men de er er ikke så farlige igen. Men vi tager pointet med og det var meget vigtigt”.

Det var den 8. kamp i træk, hvor AB går ubesejret fra banen!

Se opstillinger, ud- og indskiftninger, advarsler og tidspunkter for målscoringer.

Næste kamp bliver spillet fredag den 10. november kl. 19.00 mod HIK i Gentofte Sportspark.

Godt point i Roskilde
I overværelse af 660 tilskuere i Roskilde Idrætspark fik AB Gladsaxe et godt point mod FC Roskilde i den 2.…
Turen går til Roskilde
Endnu et tophold venter, når AB Gladsaxe drager til Domkirkebyen Roskilde i morgen fredag den 19. april 2024. Her tager…
Flot 2-1 sejr over Esbjerg!
AB Gladsaxe spillede tidligere i dag på Gladsaxe Stadion, og 491 tilskuere var mødt frem til den 1. kamp i…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.