Knud Lundberg – En legende ville fylde år i dag

Knud Lundberg. En dansk ikon og en legende inden for sportens verden og ikke mindst i AB.

Lundberg blev født den 14. maj 1920 i hjertet af København. Hans navn ville senere blive symbolet på en enestående sportskarriere, der strakte sig over flere årtier og gik ud over grænserne for en enkelt sportsgren. Hans rejse endte den 12. august 2002 i Gentofte, men hans arv lever videre i dansk sports historie. I dag ville Lundberg være fyldt 104 år.

I hjertet af hans sportspræstationer stod hans lange karriere i AB. I en tid, hvor klubskift var sjældne, forblev Lundberg tro mod AB gennem hele sin fodboldkarriere. Han høstede fem danske mesterskaber og spillede 40 landskampe, hvoraf han var anfører i 27 af dem. .

Knud Lundberg’s arv strakte sig ud over hans levetid. Ikke alene blev han optaget i Sportens Hall of Fame ved dens etablering i 1992, han blev også det første medlem af Akademisk Boldklubs Wall of Fame, hvilket cementerede hans plads som en af de største legender i klubben og et sportsikon i dansk historie.

Hans liv og bedrifter fortsætter med at inspirere kommende generationer af atleter og bidrager til det rige stof af dansk sportsarv.

3-3 mod tophold
AB Gladsaxe spillede fredag mod FC Roskilde, som bejlede til en oprykningsplads, og 512 tilskuere var mødt frem i det…
Sigter efter 3 point mod...
Det er et tophold, der møder op fredag den 24. maj kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion, når AB Gladsaxe tager…
Grøn dag mod FC Roskilde
I morgen spiller vi sæsonens andensidste hjemmekamp, og derfor inviterer vi til Grøn dag på Gladsaxe Stadion. Modstanderen er oprykningskandidaterne…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.