Kolding fik, hvad de kom efter!

AB Gladsaxe spillede tidligere i dag den sidste hjemmekamp i denne sæson. Modstanderen var Kolding IF, som kom til Gladsaxe med stor kampgejst i forsøget på at spille sig op i 1. division

1 3

. Holdet var godt sat op af Koldings træner, den tidligere AB-spiller, Kristoffer Wichmann. Det lykkedes Kolding IF at vinde 3-1, og oprykningen blev sikret under stor jubel fra de tilrejsende Kolding-fans og spillerne. AB’s eneste mål blev scoret af Oliver Angus. Kampen blev overværet af 815 tilskuere i det skønne solskin på Gladsaxe Stadion.

Før dommeren fløjtede kampen i gang, uddelte AB Forever prisen som årets fan til Emil Sørensen. Han er blandt andet valgt for sin store passion for AB’s hold og deltagelse i stort set alt. Han er en ægte AB-fan. Stort tillykke til Emil. AB Forever uddelte også prisen som årets spiller. Det blev ikke uventet Marcus Gudmann, som på kort tid har vist sit store værd for holdet og har spillet sig ind i mange AB-tilhængeres hjerter. Marcus er altid garant for en stor arbejdsindsats – og så kan han også lige sparke bolden i mål på frispark! Stort tillykke til Gudmann.

I forhold til sidste kamp mod B93 startede Indy Groothuizen på mål og fik dermed debut. Christian Espensen Troelsen tog plads i midterforsvaret, og Marcus Gudmann var rykket frem på midtbanen, hvor Silas Trier Madsen var ude på grund af karantæne. Emiliano Gomez startede i stedet

2 4

 

for Alessio Alicino, der tog plads på bænken. AB blev fra starten presset til at spille med lange bolde og kunne ikke matche de fysisk stærke Kolding-spillere.

Det blev dog AB, der efter 8 minutter fik den første store chance, da Albert Nørager sender et perfekt indlæg ind i feltet, hvor Marcus Gudmann kommer flyvende og sætter hovedet på, men desværre forbi. Så begynder Kolding IF at røre på sig. Først et godt skud, som AB-forsvaret får afværget, et par minutter efter en god frisparkskombination, hvor det afsluttende skud bliver blokeret til hjørne.

Efter 17 minutter har Kolding IF et indkast, som Indy fejlbedømmer, så bolden ryger over ham hen til Paul Ngongo, der kan score til 1-0. Få minutter senere forsøger Indy at drible udenom en af Koldings angribere, men mister bolden, hvorefter Thomas Friis Mikkelsen får bragt Kolding foran med 2-0. Efter 30 minutters spilletid på endnu et langt indkast, som ikke bliver clearet godt nok, kan Jakob Kiilerich Rask bringe Kolding foran 3-0. Frederik Ellegaard arbejdede som altid hårdt, men det blev ikke hans dag, hvor han kunne juble som målscorer.

Reduceringen til 1-3 kom fra Oliver Angus, der fra kanten søgte ind mod midten og sendte et rigtig godt skud helt ned i jorden modsat for Koldings målmand.

AB spillede egentlig en ganske OK første halvleg, men med 3 dumme mål imod sig blev det op ad bakke. AB kom på banen med frisk mod og havde det meste spil i anden halvleg med hurtigt spil og gode kombinationer. Det var dog ikke nok til, at der opstod chancer, der kunne ende i mål og indhente Koldings føring.

Kampen kunne nok have udviklet sig anderledes, hvis U19’s anfører Christian Espensen Troelsen havde scoret på hovedstød efter hjørnespark få minutter ind i anden halvleg. Christian spillede en rigtig fin kamp.

DSC0412

Dagens største applaus blev rettet mod Daniel Warmbach, der kom på banen i anden halvleg til sin sidste kamp. Han fik anførerbindet fra Albert Nørager, der var anfører i fravær af Silas Trier Madsen. Det var en vemodig afsked både for Warmbach og for en stor del af AB’s fans. Daniel har spillet i AB siden han var 4 år, så det var velfortjent med de mange klapsalver. Umiddelbart efter kampen var det en meget rørt spiller, der forlod banen for sids

te gang i AB. Selvom han havde forberedt sig, så gør det et kæmpe indtryk at skulle forlade klubben efter de mange år i den grønne trøje. Daniel takkede for den store opbakning, han altid har fået, og sagde at han aldrig vil glemme det.

Kampen gav også debut til U19-spilleren Ilias Namli, og det gav mere hurtighed frem ad banen. I kampens slutning kommer Frederik Ellegaard endelig igennem efter en god aflevering fra Marcus Gudmann, men der blev dømt offside. Sæsonens sidste hjemmekamp ender 1-3, og der resterer nu kun næste weekends kamp mod Aarhus Fremad. Kampen har ingen betydning for placeringerne, og AB Gladsaxe slutter på en 5. plads i oprykningsspillet.

Efter kampen udtalte cheftræner Simon Ervolder Andresen: ”Det var en ærgerlig afslutning på sæsonen på Gladsaxe Stadion. Det er svært at vinde fodboldkampe, nå

r man lukker de mål ind, som vi lukker ind i dag – det må vi erkende. Jeg synes, at

spillerne rejser sig flot efter en meget dårlig start. Når vi er bagud med 3-0 mod Kolding, hvor vi lukker mål ind på lange indkast og personlige fejl, så får vi problemer. Vi rejser os og viser noget moral og spiller for æren i anden halvleg. Men det var slet ikke godt nok i dag, og det er vi kede af. Vi tager til Aarhus næste weekend og slutter sæsonen rigtig godt af”. Kampens anfører Albert Nørager udtalte: ”Vi er allesammen skuffede over den præstation, vi leverede i sæsonens sidste kamp på Gladsaxe Stadion. Vi ville rigtig gerne slutte af med et brag af en kamp. Men med de fejl, vi laver, og at vi slet ikke kommer ud fra start, så giver vi bare os selv et rigtig dårligt udgangspunkt. Vi kommer okay tilbage i kampen, men det er stadigvæk slet ikke godt nok i dag. Det er vi selvfølgelig kede af og utrolig ærgerlige over. Efter den sidste kamp på hjemmebanen må vi se frem mod næste sæson og give publikum nogle store oplevelser på Gladsaxe Stadion”.

 

Trænerteamet havde valgt følgende startopstilling:

Indy Groothuizen (mål)

Gustav Overgaard Hansen

Adrien Koudelka

Frederik Ellegaard

Emil Wass

Oliver Angus

Søren Ilsøe

Albert Nørager

Christian Espensen Troelsen

Emiliano Gomez

Marcus Gudmann

 

Ud- og indskiftninger:

Emiliano Gomez går ud og Alessio Alicino kommer ind

Søren Ilsøe går ud og Asger Højmark kommer ind

Adrien Koudelka går ud og Daniel Warmbach kommer ind

Christian Espensen Troelsen går ud og Ilias Namli kommer ind

Oliver Angus går ud og Marcelo Randolf kommer ind

 

Alle i AB ønsker Kolding IF tillykke med oprykningen.

Sejr i generalprøve
BK Olympic fra Malmø var modstanderen i vinteropstartens sidste træningskamp, som blev spillet på kunstgræs på Skovdiget. I forhold til…
Vigtig sidste træningskamp
En spændende træningskamp venter, når AB Gladsaxe i morgen lørdag den 2. marts spiller den sidste træningskamp inden 2. division…
Akademisk Boldklub fylder 135 år
Akademisk Boldklub fylder 135 år den 26. februar 2024. Det er med stor stolthed, at Akademisk Boldklub annoncerer vores 135-års…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.