Magisk aften på Gladsaxe Stadion

I forhold til sidste kamp var Erik Lindell ude af truppen og blev erstattet af O’Vonte Mullings på højre back. Unge Pachanga Kristensen erstattede Darren Sidoel og tog plads i midterforsvaret ved siden af Adrien Koudelka. Søren Ilsøe startede på midtbanen og Mark Garly Pedersen to plads på bænken. Ligeledes tog Ahmed Hassan plads på bænken og blev erstattet af Flamur Dzelili. Daniel A. Pedersen var rykket frem på midtbanen, og Ágúst Hlynsson spillede 10’er position bag Christian Wagner.

 

Startopstillingen med ind- og udskiftninger:

16 Albert Gaub-Jacobsen (målmand)

4 Adrien Koudelka

5 Rasmus Brodersen

6 Daniel A. Pedersen

11 Flamur Dzelili (ud) – 24 Mark Garly Pedersen (ind)

15 Søren Ilsøe

17 Yushi Yamaya (ud) – 37 Frederik Lindgaard (ind)

19 Christian Wagner (ud) – 9 Emil Mygind Jensen (ind)

22 Ágúst Hlynsson (ud) – 40 Hørður Askham (ind)

35 Pachanga Kristensen

88 O’Vonte Mullings (ud) – 28 Emiliano Gomez (ind)

 

Traditionen tro udnævnte AB Forever også i år sæsonens spiller. Det blev fuldt fortjent Adrien Koudelka, der gennem hele sæsonen har vist godt og afgørende spil og gode lederegenskaber på banen.

 

AB kom godt ud til kampen og sad godt på spillet, men det var Aarhus Fremad, der fik de første skudmuligheder. AB lå højt på banen og pressede Aarhus Fremad tilbage. Efter 17 min. pressede AB med mange spillere og Aarhus Fremads målmand får lavet en aflevering, som Christian Wagner opfanger og spiller skråt tilbage til Flamur Dzelili, som banker bolden i mål til føring 1-0. Efter målet sætter AB sig igen på spillet, kombinerer godt med hurtige afleveringer. Et kvarter efter afleverer Yushi Yamaya bolden til Flamur Dzelili på venstre kanten. Han tager et par træk ind mod midten og foran straffesparksfeltet skyder han et fantastisk skud, der dykker hen over målmanden til føring 2-0.

Aarhus Fremad får et hjørnespark, og Albert Gaub-Jacobsen parerer og sender bolden i spil igen, hvor Aarhus Fremad får afsluttet lige ved siden af mål.

Kort før pausefløjt afleverer Søren Ilsøe en lang, skarp aflevering ind i feltet, hvor Yushi Yamaya kommer spurtende ind i feltet og snitter bolden ind i målet lige før, at Aarhus Fremads målmand får fat i bolden. 3-0 ved pausen.

 

AB fortsætter de gode takter fra 2. halvlegs start, men i det 52 min. begår Flamur Dzelili et frispark i højre side tæt på baglinjen. I situationen bliver Flamur Dzelili skadet og må skiftes ud. På det efterfølgende frispark bliver Lucas Skjoldborg From spillet helt fri i feltet foran mål og omsætter den store chance i mål til reducering 1-3.

Herefter sætter Aarhus Fremad sig på spillet og får presset AB i bund. Det lønner sig og i det 61. min., hvor Aarhus Fremad har et opspil i venstre side og får lagt bolden over i bagrummet, hvor Marcus Kirchheiner helt udækket kan skyde bolden i mål til reducering til 2-3.

Presset på AB fortsætter, men i det 70. min. får AB en god omstilling, hvor Christian Wagner modtager bolden på midten af banen. Han spiller videre til O´Vonte Mullings, der sender en aflevering ind i feltet til Mark Garly Pedersen, som spiller bagud til Christian Wagner, der scorer til 4-2.

 

Aarhus Fremad presser på for at få et resultat ud af kampen i deres bestræbelser på oprykning. De får belønning af anstrengelserne ved en omstilling og et indlæg ind foran mål til Anders Sølvsten Holvad, der helt udækket kan reducere til 3-4 i 75 min.

5 min. ind i dommerens overtid lukker og slukker Rasmus Brodersen kampen efter en spurt på venstrekanten fra egen banehalvdel til slutresultatet 5-3.

Det blev en magisk aften og de 612 tilskuere så en fantastisk indsats og fight af AB i den sidste hjemmekamp på Gladsaxe Stadion i denne sæson.

 

Efter kampen sagde cheftræner Joey Gudjonsson: ”Der var en masse begejstring i aften. For mig var det den første hjemmekamp og for os alle var det den sidste hjemmekamp i denne sæson. Så det var vigtigt, at alle nød denne aften. Jeg er meget glad for den glæde, som holdet viser og den ånd, som de spiller i. Vi spillede ind imellem rigtig god fodbold og scorede som bekendt 5 mål. Der er ting, som vi kan gøre bedre og det er det smukke ved fodbold. Du vil aldrig spille den helt perfekte kamp. Der er mange situationer, som vi kan gøre bedre, og vi skal forsvare os bedre. Jeg kan ikke være mere tilfreds med den karakter, som Daniel som anfører leder holdet i kampen. Der var flere gode præstationer fra Aarhus Fremad, som virkelige kæmpede for at vinde kampen for at de fortsat at kunne spille for oprykning.

Jeg sagde tidligere på ugen på fanmødet og i sponsorloungen i dag før kampen, at jeg ville have at alle kunne se, at spillerne spillede for AB, at de spillede med hjertet – og det så vi virkelig i dag”.

 

Anfører Daniel A. Pedersen fulgte op: ”Det var fantastisk at kunne slutte sæsonen af på hjemmebane med en sejr. Vi spiller en fremragende 1. halvleg. I 2. halvleg sætter Aarhus Fremad flere spillere frem og satser noget mere. Det gør, at vi bliver presset lidt for langt tilbage på banen. Vi kæmper og holder i mod, men laver selvfølgelig nogle fejl ved deres mål. Jeg synes, vi viser fantastisk moral og giver vores fans en sejr her på hjemmebane.

Nu skal vi gøre sæsonen færdig her på næste lørdag og det glæder vi os til, men nu skal vi først nyde denne her sejr. Der var rigtig god stemning inde i omklædningsrummet. Vi har savnet en sejr. En sejr som virkelig føltes godt. Specielt efter sidste uges nederlag i Esbjerg, at vi viser, at vi kan komme tilbage på sporet og viser hvordan, vi kan gøre det. Når vi har sådan en kamp, som i Esbjerg så skal vi ud for at teste holdets karakter. Jeg synes, vi fik vist i dag, at vi har en stor tro på tingene”.

 

Sæsonens sidste kamp bliver spillet lørdag den 15. juni 2024 kl. 14.00 på Middelfart Stadion.

Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.