Nederlag i Roskilde

AB Gladsaxe spillede her til aften den 6. turneringskamp i sæsonen. Modstanderen var FC Roskilde, og der mødte 803 tilskuere op til kampen i Roskilde Idrætspark. I forhold til kampen mod Esbjerg fB var Daniel A. Pedersen ikke på holdkortet på grund af en skade. Hørdur Askham spillede landskampe for Færøerne, og Ilias Namli startede på bænken. De blev erstattet af Pachanga Kristensen, Killian van Mil og Christian Wagner. Adrien Koudelka havde overtaget anførerbindet i dagens kamp.

WhatsApp Image 2023 09 08 at 23.38.53

Startopstillingen var som følger:

16 Albert Gaub-Jacobsen

3 Erik Lindell

4 Adrien Koudelka

5 Rasmus Brodersen

11 Killian van Mil

19 Christian Wagner

22 Tim Freriks

24 Mark Garly

27 Emiliano Arietta

28 Emiliano Gomez

35 Pachanga Kristensen

AB startede godt og fik sat pres på FC Roskilde i kampens første 15-20 minutter. Således blev et frispark udført godt af Killian van Mil, hvor målmanden måtte helt op i hjørnet for at redde skuddet. Som 1. halvleg skred frem, kæmpede FC Roskilde sig ind i kampen og havde flere farlige hjørnespark. Albert Gaub-Jacobsen havde flere gode redninger, og midterforsvaret stod godt. Specielt skal den helt unge Pachanga Kristensen fremhæves for særdeles veludført forsvarsarbejde. Tim Freriks havde flere chancer på hovedstød, men det lykkedes ikke rigtigt i dag. Efter 43 minutter fik FC Roskilde et indlæg, som efter to forsøg endte i målet til føringen 1-0, målet blev scoret af Selim Baskaya.

Anden halvleg startede med stort pres fra Roskildes side. AB’s spil med de høje bolde fortsatte, og AB mistede bolden hurtigt. Der var chancer til van Mil, der søgte ind over midten og fik sendt et godt skud mod mål, og Tim Freriks havde flere hovedstød, men afslutningerne manglede det sidste. FC Roskilde havde flere store chancer i kampens sidste 20 minutter, men først da Lasse Emil Nielsen kombinerede sig forbi AB’s forsvar og sendte et godt skud afsted, endte bolden i mål til føringen 2-0. Gennem det meste af kampen havde AB svært ved at sætte spillet. Det blev som oftest til lange bolde spillet hen over midten. Det vanskeliggjorde, at AB kunne få kombinationer i gang, og det blev derfor til en del duelspil.

Cheftræner David Roufpanah sagde efter kampen: ”De første 25 minutter kontrollerede vi kampen. Så begik vi en fejl på et hjørnespark, så de scorede et mål. I anden halvleg startede vi okay. Jeg synes, vi arbejdede hårdt, men vi skal være ærlige og sige, at de sidste 20 minutter må vi spille bedre og passe bedre på bolden. Vi kæmpede godt, og vi arbejdede hårdt, men vi skal spille mere og træffe bedre beslutninger. Indimellem må spillet gerne indeholde lange bolde, men ikke hele tiden. Næste uge må vi træne hårdt og forberede os til næste kamp.”

Anfører Adrien Koudelka sagde: ”Det er skuffende – vi tabte kampen. Vi burde ikke have tabt. I første halvleg spillede vi en acceptabel kamp, vi skabte nogle chancer og havde god kontrol defensivt. I anden halvleg var det bare en vild kamp, meget hektisk frem og tilbage. For at være ærlig, havde vi gode chancer, men de scorede to mål, og vi scorede ikke.”

Se opstillinger, udskiftninger, advarsler og tidspunkter for målscoringer.

Næste kamp spilles lørdag den 16. september 2023 kl. 18.00 på Gladsaxe Stadion, hvor Fremad Amager kommer på besøg. Køb dine billet her!

Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.