Peter Løvenkrands vender tilbage til Gladsaxe Stadion!

Før lørdagens kamp mod Braband hylder vi en af AB’s mest talentfulde spillere gennem tiderne. Den tidligere AB-spiller og Rangers-legende vender tilbage til Gladsaxe stadion, og glæden ved at træde tilbage på banen, hvor hans karriere fik sin første store vending, er tydelig.

Peter Løvenkrands fortæller om sit liv som fodboldspiller i AB

”Jeg glæder mig utrolig meget til at komme tilbage på Gladsaxe Stadion. Det er jo AB, som jeg kom til fra min bardomsklub i Lillerød IF. AB udviklede mig det næste skridt, så jeg kunne komme til udlandet.

Jeg har altid haft et stort hjerte for AB siden den gang. Jeg var der jo en del år også igennem ungdomsrækkerne som junior- og ynglingespiller og frem til 1. holdet.

Det har været en fantastisk oplevelse at spille med på det hold, vi havde dengang. René Henriksen en kæmpe profil i forsvaret, Brian Steen på midtbanen, Claus Thomsen, Peter Knudsen og Jan Michaelsen bare for at nævne nogle af de fantastiske spillere fra den gang. Vi blev også nummer tre i Superligaen og vandt pokalturneringen. Efter følgende blev flere af os også solgt til udlandet.

Det har også hjulpet mig på min vej til udlandet, at jeg har spillet med så mange dygtige spillere i AB. De udviklede mig, fordi de var så dygtige, som de var. Så havde jeg også min bror Tommy Løvenkrands på holdet, og det var en stor ting at spille med min storebror. Christian Andersen var den træner der fik mig op på 1. holdet og gav mig chancen som ynglingespiller. Vi havde et fantastisk godt ynglingehold og Christian Andersen gav mig chancen på 1. holdet.

Det var ham, der gav mig muligheden for at udvikle mig og det er helt klart den træner, der har udviklet mig mest. Jeg har selvfølgelig haft dygtige trænere siden hen. Men jeg føler, at det var Christian Andersen, der udviklede mig mest.

Jeg har haft store oplevelser i AB, som jeg husker tilbage på. Jeg scorede i min debutkamp mod Aarhus Fremad i Aarhus som 18. årig. Det var en fantastisk oplevelse. Jeg kan huske at mit ynglingehold på det tidspunkt, som var rigtig stærkt og vandt 1. division, også skulle spille mod Aarhus Fremad og stod nede bag det mål, hvor jeg scorede. Så jeg løb ud til dem og fejrede min scoring sammen med dem. Det var en voldsom oplevelse at score i min debutkamp og så lige foran mine kammerater fra ynglingeholdet. De sidste to kampe husker jeg også tydeligt. Jeg scorede et hattrick mod Viborg, scorede to mål mod Brøndby på Gladsaxe Stadion. Det betød, at det var Herfølge der vandt det danske mesterskab og ikke Brøndby”.

Klik her for at købe dine billetter til hjemmeåbneren.

8013624 til bt ab viborgd7nordfotoftpothersto nordfoto1til bt ab v
ABs Peter Løvenkrands under kampen mod Viborg, som endte (6-0) til AB. Foto af Thomas Sjørup
Bliv AB A/S' nye SoMe...
AB/ AS søger en kreativ Social Medie Influencer til at styrke vores tilstedeværelse på sociale medier. Placering: Søborg, Danmark Ansvarsområder: Producere…
Erik Lindell vender hjem til...
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med Degerfors IF, der giver højre back Erik Lindell mulighed for at vende…
AB A/S henter Marco Ramkilde
Akademisk Boldklub A/S har indgået en aftale med angriberen Marco Ramkilde som kommer til fra Aalborg BK.   “Marco er…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.