Vejen til førsteholdet – Pachanga Kristensen

Det er ikke hver dag, at en 16-årig bliver en fast del af et førstehold i en 2. divisionsklub, men Pachanga Kristensen er ikke som mange andre spillere på sin alder.

Pachanga startede oprindeligt i AB’s ungdomsakademi som 6-årig og vendte tilbage til klubben som 14-årig i sommeren 2021. Men nu – blot to år senere – har den unge midterforsvarer allerede sikret sig sin første professionelle kontrakt og fået seks kampe for AB’s førstehold i denne sæson, herunder en hel divisionskamp mod FC Roskilde og 120 minutter i tredje runde af pokalturneringen mod FA 2000.

Pachangas beslutning om at vende tilbage til AB kickstartede det, der ser ud til at blive en meget lovende fodboldkarriere.

“Jeg besluttede mig for at vende tilbage til AB, fordi de spillede i en højere række og havde et bedre akademi,” siger han.

“Jeg fik spilletid næsten hver weekend her i AB, så jeg valgte bare at blive her, og det endte perfekt,” uddyber han.

Pachanga tilskriver også sin tid i AB’s Akademi for at have hjulpet ham med at tilpasse sig seniorfodbold.

“I [tidligere klub] GVI skulle du for eksempel ikke rejse med bus til kampe,” siger han. “Det var ikke så professionelt som i AB for U17 og U19, hvor du rejste op til fire eller fem timer til kampe, fik dit måltid tre og en halv time før kampen, og hvor folk omkring holdet passede godt på dig. Det var den største forskel.”

Nyansat cheftræner for AB, David Roufpanah, fik mulighed for at se Pachanga under en træningssession i sommer og valgte en uge senere at tage ham med på førsteholdets træningstur til Hamburg, Tyskland. Kort efter blev den talentfulde forsvarsspiller inviteret til at blive en permanent del af førsteholdet.

“Pachanga er et meget spændende talent fra vores eget akademi,” sagde Roufpanah på det tidspunkt.

“Han er en stærk spiller, der allerede har en god forståelse for spillet. En central forsvarsspiller udvikler sig meget i løbet af sin karriere, og den udvikling kommer især med mere erfaring. Det bliver meget interessant at se, hvor god Pachanga kan blive, især da han allerede er en del af førsteholdet i en så ung alder.”

Overgangen til seniorfodbold har bragt mange erfaringer med sig. Pachanga har fundet ud af, at træning og kampe er meget mere fysiske end på akademisk niveau, og han vænner sig til det nye højteknologiske udstyr, som førsteholdet bruger til at spore præstationer. Han har også skullet tilpasse sig at arbejde med mere erfarne spillere, mange af dem med betydelig professionel erfaring fra forskellige lande.

Både på turen til Hamburg og i omklædningsrummet synes Pachanga, at mangfoldigheden af erfaringer er meget nyttig.

“Vi har en (ny) ung generation nu, og vi har købt spillere,” siger han. “Vi har ikke kun spillere, der er kommet op gennem [AB’s] ungdomssystemet. Det er en stor ændring fra tidligere. Du kan virkelig mærke det internationale omklædningsrum. Du mærker det virkelig med alle sprogene og forskellige kulturer, og det er virkelig fascinerende.”

“Det er godt at lære andre kulturer at kende og tale med andre mennesker end dem, du gør hver dag, når du bor i ét land.”

Faktisk er Pachanga en af seks akademispillere i denne “nye generation” af AB-talenter på førsteholdet, sammen med forsvarsspillerne Christian ‘ET’ Troelsen og James Iheme (udlejet), midtbanespilleren Hakim Sighaoui og angriberne Ilias Namli, Frederik Lindgaard og Emil Mygind (sidstnævnte er ved at komme sig efter en langvarig skade). Fem af disse spillere er 20 år eller yngre.

Men som den klart yngste i gruppen giver Pachanga endnu mere håb for akademispillere, at de også kan realisere deres drømme i AB – måske tidligere end de tror.

“De var overrasket. De forstod det ikke i begyndelsen,” siger Pachanga om sine akademikammeraters reaktioner, da han blev indkaldt til førsteholdet.

“De troede, at måske ville jeg få en træning med dem om to år eller noget i den retning. Men de kunne ikke forestille sig, at det ville ske så hurtigt.

“Det var ikke noget [normalt] dengang, da jeg kom til AB. Du kunne ikke bare få en kontrakt som ung spiller. Det var meget sværere at træne med førsteholdet. Så nu vil de yngre spillere tænke, at det er mere muligt end f.eks. da jeg kom til AB.”

3-3 mod tophold
AB Gladsaxe spillede fredag mod FC Roskilde, som bejlede til en oprykningsplads, og 512 tilskuere var mødt frem i det…
Sigter efter 3 point mod...
Det er et tophold, der møder op fredag den 24. maj kl. 19.00 på Gladsaxe Stadion, når AB Gladsaxe tager…
Grøn dag mod FC Roskilde
I morgen spiller vi sæsonens andensidste hjemmekamp, og derfor inviterer vi til Grøn dag på Gladsaxe Stadion. Modstanderen er oprykningskandidaterne…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.