Fantastisk comeback og et point til tabellen

Gladsaxe Stadion så rigtig godt ud i forårssolen til forårspræmieren på hjemmebanen. Næsten 600 tilskuere havde fundet vej til stadion, så stemningen var i top. Flere AB Forever fans var tilbage på Sektion E, og bolddrengene fra Buddinge og Stengård Skole var også på plads. Det var to tophold, der skulle krydse klinger, og der var revanche til gode for AB Gladsaxe, efter at Kolding IF vandt i september med 1-0 på Kolding Stadion.

I startopstillingen var Frederik Ellegaard tilbage efter karantæne og erstattede Asger Højmark-Jensen. Silas Trier Madsen erstattede Daniel Warmbach, og Rasmus Møller erstattede Adrien Koudelka i forhold til kampen mod B.93.

Kampen startede med meget spil mellem felterne, og det var AB, der fik omsat mest spil til afslutninger. Efter 6 minutter afleverede Frederik Ellegaard fra feltet og tilbage til Alessio Alicino, som sendte et skud afsted, men desværre over mål. KIF fik en del hjørnespark, og et af dem blev sendt ind til Mikkel Jespersen, der satte en fod på midten af målet til 0-1.

AB kæmpede kampen igennem med Kolding IF’s standardsituationer. Så tog Emil Wass affære, og inden der var gået et minut, sendte han et skud i verdensklasse afsted helt op i krydset til udligning 1-1. Efter 17 minutter fik Emil Wass to chancer for at score, men begge afslutninger blev pareret af forsvaret. Kolding var mest farlige på dødbolde og omstillinger. Efter endnu et hjørnespark stod KIF’s Kouassi Yao helt fri og kunne ubesværet heade bolden i mål til 1-2. Kort tid efter havde Tobias Brogaard ikke helt styr på bolden efter hjørnespark, og Sebastian Denius fik mulighed for at skyde bolden i mål til KIF føring 1-3.

Der skulle et gevaldigt comeback til, hvis AB skulle have point ud af kampen i dag. Og det skete, og det kunne også have været blevet til en sejr. AB viste god moral og lagde et tungt pres på KIF’s forsvar. Marcus Gudmann fik sendt et godt skud afsted, men forsvaret reddede til hjørne, som blev sendt ind i feltet til Christoffer Thrane, der reducerede til 2-3. Blot 5 minutter efter kom udligningen efter afslutning fra Christoffer Thrane. 3-3 blev slutresultatet, og det kunne have endt med en sejr, da Albert Nørager i dommerens overtid sendte bolden i mål, men desværre blev der dømt offside.

Spillertruppen kårede Christoffer Thrane som kampens spiller.

Cheftræner Patrick Birch Braune udtaler efter kampen: ”Den første halve time spiller vi rigtig godt. Men i slutningen af 1. halvleg falder vi lidt og vi må begynde at rette op på det.

Vi lider på deres standardsituationer, og det var ikke godt nok. Standardsituationer er en del af fodbold, og det skal vi være bedre til at forsvare os imod. I resten af spillets faser synes jeg, at det var os, der styrede kampen. Vi var godt frustrerede i pausen, men enige om, at vi kunne lave 2-3 mål i anden halvleg. Vi gik så ud og lavede et fantastisk comeback, men vi skal være skarpere på standardsituationerne. Vi skal møde Kolding to gange mere i denne sæson. Vi spillede på vores præmisser på en svær bane, så der er stor ros til drengene for at have spillet en god gang fodbold.”

Anfører Silas Trier Madsen udtaler: ”Der er rigtig mange positive ting at tage med fra kampen. Jeg synes, vi spillede en rigtig god kamp på bolden. Vi dominerede rigtig meget, og det var os, der satte spillet i dag. Vi skal selvfølgelig være bedre til standardsituationerne. Kolding blev alt for farlige, og de fik hældt alt ind i feltet. Der skal vi forsvare os bedre. Det viser en kæmpe karakter, at vi kom tilbage fra 1-3 til 3-3 og var også lige ved at komme på 4-3. Det viser, hvor stærk en gruppe vi har. Det er også det, vi siger til hinanden i omklædningsrummet, hvor vi er bagud med to: ”Vi kan sagtens gå ud og vende den her kamp”. Det gjorde vi, og det er rigtigt godt gået. Så nu venter der forhåbentligt tre point på torsdag.”

AB spiller næste kamp på udebane Skærtorsdag den 6. april kl. 13 mod Skive. Sidste kamp i grundspillet bliver spillet på Gladsaxe Stadion 2. Påskedag kl. 14 mod Esbjerg.

Startopstillingen med ud- og indskiftninger:

25 Tobias Brogaard (mål)

2 Rasmus Møller

3 Gustav Overgaard Hansen ud og 5 Adrien Koudelka ind

7 Frederik Ellegaard ud og 28 Emiliano Gomez ind

8 Emil Wass

11 Oliver Angus

17 Christoffer Thrane ud og 37 Asger Højmark-Jensen ind

19 Albert Nørager

21 Alessio Alicino

22 Silas Trier Madsen ud og 6 Daniel Warmbach ind

30 Marcus Mustac Gudmann

Ikke på banen:

16 Albert Gaub-Jakobsen (mål)

20 Marcus Hørbye

23 Marcelo Randolf

Udsalg på udvalgte varer
Bliv klædt på til pokalfodbold! Få op til 25% rabat på AB merchandise inden kvartfinalen mod FC Nordsjælland! Udforsk vores…
Gratis pokalkamp for Gladsaxe og...
Når AB den 6. december kl. 18:00 møder FC Nordsjælland i den første kamp af Oddset Pokalens kvartfinale, vil det…
Hjemmebanekampen mod FC Nordsjælland flyttes...
Som meddelt tidligere i dag har Gladsaxe Kommune valgt at lukke Gladsaxe Stadion for i år på grund af en…

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.