Overtidsscoring sikrede uafgjort

AB Gladsaxe spillede her til aften den næstsidste hjemmekamp på Gladsaxe Stadion i denne sæson. Modstanderen var Esbjerg, som måtte rejse hjem med et 1-1 resultat efter at have været foran 1-0 i hele 2. halvleg. Et frispark inde i dommerens tillægstid blev taget af Marcus Gudmann. Det var den perfekte position for Gudmann, og han kvitterede ved at skyde bolden helt op i hjørnet i målmandens højre side, som han tidligere har gjort til perfektion. Et 1-1 resultat mod oprykningskandidaterne må siges at være et rigtig godt resultat. Esbjerg havde igen en stor fanskare, som bakkede holdet op gennem hele kampen. AB’s tilhængere holdt sig ikke tilbage, men det må siges at være et ganske godt rygstød for Esbjerg med de trofaste Esbjerg fans. I alt var der mødt 1.130 tilskuere op på en solrig og lun aften på Gladsaxe Stadion.

I forhold til den seneste kamp mod Thisted indgik Adrien Koudelka i midterforsvaret, og Rasmus Møller startede på bænken. Søren Ilsøe afløste Christoffer Thrane, som var skadet. Frederik Lindgaard og Emiliano Gomez startede også inde, Emil Wass var på bænken, og Christian Espensen Troelsen spillede på U19.

AB startede godt med gode kombinationer, men som kampen skred frem, kom Esbjerg mere med. Esbjerg pressede AB tilbage på banen, men det var svært for Esbjerg at komme igennem til muligheder. Det skal nævnes, at AB’s målmand Albert Gaub-Jakobsen stod en fin kamp og satte spillet i gang med lange og gode udkast til medspillerne, hvilket gjorde hurtige kontraangreb mulige flere gange for AB. Især Frederik Ellegaard udgjorde en konstant trussel for Esbjergs forsvar.

Desværre lykkedes det ikke AB at score et mål i 1. halvleg, trods nogle gode muligheder. På samme måde havde Esbjerg heller ikke afgørende aktioner. Efter 30 minutters spil fik AB en rimelig stor chance, hvor Esbjergs målmand fejlvurderede en bold og endte for langt ude i feltet. Han kom dog tilbage og kunne redde Frederik Ellegaards afslutning tæt på stregen. Esbjerg havde nok den største chance med et rigtig godt skud, der sneg sig forbi stolpen.

I 2. halvleg gik der ikke lang tid, før et boldtab på midten gav Esbjerg chancen for en hurtig omstilling. Det resulterede i en aflevering indenom til Elias Sørensen, der helt fri for mål kunne bringe Esbjerg foran 1-0. Herefter trak Esbjerg sig længere tilbage på deres egen banehalvdel og overlod initiativet til AB, hvilket AB udnyttede. AB spillede godt gennem hele kampen, men det lykkedes aldrig helt at få afslutningerne til at sidde rigtigt.

Mod slutningen af kampen satsede AB og sendte Marcus Gudmann op på toppen. Det var da også mod Marcus Gudmann, der blev begået frispark mod overtiden. Det lignede mest af alt en 1-0 sejr til Esbjerg, da Marcus Gudmann gjorde det mod sin tidligere klub og scorede til 1-1. Esbjerg nåede at få et hjørnespark, hvor skuddet sneg sig tæt forbi stolpen. Kampen sluttede 1-1, og Esbjerg tabte et skridt i oprykningskampen.

Cheftræner Simon Ervolder Andresen udtalte efter kampen: “En rigtig flot kamp af spillerne mod et rigtig stærkt hold. Jeg synes, at vi havde en rigtig god start på kampen. Vi justerede godt undervejs, og jeg synes, at vi fortjente det ene point. Vi var det bedste hold i 2. halvleg. Vi lagde et pres, efter vi fik et mål imod os. Fortjent på grund af vores indstilling, attitude og vores ønske om at repræsentere AB på den bedste måde. Med den indsats spillerne viste i dag, synes jeg, at det er fortjent, at vi fik et point til sidst.”

Anfører Silas Trier Madsen sagde efter kampen: “Først og fremmest en super fed kamp med rigtig god opbakning fra AB’s fans. Der var også god opbakning til Esbjerg fra Esbjergs fans. Der var en rigtig god stemning på stadion, og jeg synes også, at begge hold skabte en god og lige fodboldkamp. Især i 2. halvleg var det os, der havde kontrol over spillet. Jeg synes, det er fortjent, at vi fik et point. Når man får et frispark på sådan et sted, og man har Marcus Gudmann på holdet, så er der stor chance for, at bolden ender i målet – og det gjorde den også i dag. Det er fedt at kunne blande sig i, hvad der sker i toppen af tabellen.”.

Startopstilling med ud- og indskiftninger:

16 Albert Gaub-Jakobsen (mål)

11 Oliver Angus

5 Adrien Koudelka

30 Marcus Mustac Gudmann

19 Albert Nørager

22 Silas Trier Madsen

15 Søren Ilsøe går ud og 8 Emil Wass kommer ind

21 Alessio Alicino går ud og Marcelo Randolf kommer ind

7 Frederik Ellegaard

28 Emiliano Gomez går ud og 37 Asger Højmark-Jensen kommer ind

29 Frederik Lindgaard år ud og 3 Gustav Overgaard kommer ind

8 Emil Wass går ud og 2 Rasmus Møller kommer ind

 

Næste kamp er fredag den 2. juni kl. 19.00 mod B93 på Østerbro Stadion.

Sejr gav 3 vigtige point
AB Gladsaxe spillede i dag den 9. kamp i grundspillet i 2. division mod Thisted FC. I forhold til sidste…
Jagten går ind!
Lørdag 30. september 2023 kl. 15.00 tager Thisted FC den lange tur til Gladsaxe Stadion, hvor AB venter. Thisted FC indtager…
Velje BK gæster Gladsaxe Stadion
Vi tager imod Superliga-holdet Vejle BK i fjerde runde af pokalturneringen. Mere info følger.

Tilmeld Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail og modtag tilbud samt spændende nyheder.